НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
26.01.2021 533

Мінінфраструктури планує концесію вокзалів у форматі 1+1

Міністерство інфраструктури готується до концесії шести великих залізничних вокзалів, до кожного з яких долучать по одному меншому.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розказав міністр Владислав Криклій.

"У нас шість вокзалів зараз готуються до концесії, включаючи київський вокзал. Ми дійшли до думки, що великі вокзали, які є свого роду магнітами, будемо у концесії передавати не поодинці, а таким собі набором. Це буде, найімовірніше, як нам рекомендує наш партнер Світовий банк, IFC, у форматі 1+1: тобто один великий вокзал і один менший вокзал. Тоді ми можемо знаходити стратегічного концесіонера, який зацікавлений у великому вокзалі. Маленький йому буде у донавантаження", - розказав міністр.

Для прикладу, вокзал у Чопі можуть дати в парі зі Львовом.

Також планується концесія вокзалів у Вінниці, Миколаєві, Дніпрі, Харкові.

На думку Криклія, така концесія буде справедливою, забезпечить швидке перетворення вокзалів на торгово-розважальні зоновані комплекси, гарантуватиме прозорі надходження та позбавить державу збиткових активів.

Міністр додав, що концесія вокзалів може стартувати вже цього року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мінінфраструктури планує концесію вокзалів у форматі 1+1 5.00 5 1
Політика / Україна
26.01.2021 533
Еще материалы раздела «Україна»