НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.01.2021 498

Найгірший спад після Великої депресії: МВФ оцінив кризу 2020 року

Міжнародний валютний фонд (МВФ) оцінює падіння світової економіки в 2021 році на рівні 3,5%. Порівняно з жовтнем минулого року оцінка покращено на 0,9 п. п.

Про це йдеться в огляді МВФ World Economic Outlook за січень 2021 року.

"Незважаючи на те, що ймовірний обвал (-3,5%) є дещо менш жахливим, ніж ми прогнозували раніше (-4,4%), через більш сильне, ніж очікувалося, зростання у другій половині минулого року, він залишається найгіршим глобальним спадом мирного часу з часів Великої депресії", - сказала головний економіст МВФ Гіта Гопінат.

Згідно з прогнозом, у 2021 році світовий ВВП зросте на 5,5%, а у 2022 році зростання сповільниться до 4,2%.

Як відзначається в огляді, відновлення у 2021 році послідує за серйозною кризою в 2020 році, яка вчинила серйозний негативний вплив на жінок, молодь, бідних, неформально зайнятих і тих, хто працює в секторах з інтенсивним контактом.

Прогнозується, що відновлення у 2021 році буде значно відрізнятися в різних країнах в залежності від доступу до медицини і ефективності політичної підтримки.

"Для того, щоб повсюдно взяти під контроль пандемію, необхідна тісна багатостороннє співробітництво. Такі зусилля включають збільшення фінансування COVAX для прискорення доступу до вакцин для всіх країн, забезпечення загального розподілу вакцин", - йдеться в огляді.

Оценка материала:

5.00 / 1
Найгірший спад після Великої депресії: МВФ оцінив кризу 2020 року 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
26.01.2021 498
Еще материалы раздела «Економіка»