<
НОВИНИ ДНЯ: Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.01.2021 990

Україна вже вичерпала три квоти на поставки в ЄС

  Україна з початку 2021 року вичерпала виділені квоти на безмитні поставки меду, виноградного і яблучного соків у країни Євросоюзу.

Про це сказала аналітик асоціації Український клуб аграрного бізнесу Світлана Литвин, повідомляють Українські Новини у вівторок, 26 січня.
При цьому також повністю використана квартальна квота (на січень-березень) на поставки яєць, яєчних продуктів і м'яса птиці.
Крім меду, українські експортери використали 74% річної квоти на кукурудзу, 43% на цукор, 24% на крупи і борошно, 18% на оброблені томати, 9% на крохмаль, 8% на пшеницю і 16% квартальної квоти на м'ясо птиці в тушках.
Литвин прогнозує, що, як і в минулому році, квоти за названими позиціями будуть закриті, причому більшість із них - у першому півріччі.
Нагадаємо, Україна за три тижні використала квоту ЄС на мед, яка в 2020 році зросла до 6 000 тонн в рік. З початку року українські експортери використовують можливості 19 з 40 тарифних квот.
Тарифні квоти дозволяють українським виробникам експортувати продукцію в країни ЄС за пільговою або нульовою ставкою мита. Експортувати можна і без використання квот, але тоді потрібно платити мито в повному обсязі.
Усього на цей рік Євросоюз збільшив квоти для 18 сільськогосподарських позицій.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна вже вичерпала три квоти на поставки в ЄС 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
26.01.2021 990
Еще материалы раздела «Економіка»