<
НОВИНИ ДНЯ: Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°всі новини дня
Політика
Світ
27.01.2021 981

Стали відомі деталі розмови Байдена з Путіним

Розмова президента США Джо Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним телефоном відбулася за ініціативою російської сторони. Перед нею американський лідер проконсультувався із союзниками.

Про це в середу, 27 січня, повідомило агентство Associated Press, посилаючись на свої джерела.

"Москва звернулася до нас минулого тижня з проханням про цю бесіду. Байден погодився, але хотів спочатку підготуватися до неї разом зі своїм штабом і поговорити з європейськими союзниками, включаючи лідерів Великобританії, Франції і Німеччини, що він і зробив", - наводить агентство слова джерела.

Перед тим, як поговорити з Путіним, Байден також зателефонував голові НАТО Єнсу Столтенбергу, "щоб запевнити в прихильності США альянсу, заснованому як оплоту проти російської агресії", йдеться в повідомленні.

У Білому домі також повідомили, що в розмові зі Столтенбергом Байден підтвердив прихильність США колективній обороні відповідно до статті 5 Північноатлантичного договору і наголосив на своїй прихильності зміцненню трансатлантичної безпеки.

У бесіді з Путіним Байден, за даними АР, наголосив, що США "будуть захищати себе і вживуть заходів, які можуть включати подальші санкції, щоб гарантувати, що Москва не буде діяти безкарно".

Також агентство зазначає, що "Байден твердо налаштований на підтримку суверенітету України з боку США, тоді як Росія підтримує сепаратистів на сході країни".

Президент США також підняв питання про приписувані Росії кібератаки на американські відомства, "виплати талібам за вбивства американців в Афганістані, втручання в американські вибори 2020 року, отруєння опозиціонера Навального і розгін у вихідні його прихильників", йдеться в повідомленні агентства.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стали відомі деталі розмови Байдена з Путіним 5.00 5 1
Політика / Світ
27.01.2021 981
Еще материалы раздела «Світ»