<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
27.01.2021 630

Рада хоче повернути ліміт 150 євро на посилки з-за кордону

Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроєкт №4278 і пов'язаний із ним законопроєкт №4279, які передбачають внесення змін до Податкового та Митного кодексів щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) в міжнародних поштових та експрес-відправленнях. Зміни підтримали 346 народних депутатів.

Законопроєктом №4278 пропонується збільшити базу оподаткування податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях на адресу одержувача – фізичної особи зі 100 євро до 150 євро (приблизно від 3400 до 5100 грн), повідомляє ЛІГА.net.

Згідно із законопроєктом, оподатковуватися буде лише "частина сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 150 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті".

У пояснювальній записці зазначено, що метою документа є "поліпшення, здешевлення і підвищення ефективності здійснення адміністрування податку на додану вартість операцій із ввезення товарів на митну територію України в міжнародних поштових та експрес-відправленнях", а також спрощення сплати цього податку.

Законопроєкт передбачає можливість відстрочки зі сплати податку протягом 30 днів з дати оформлення тимчасового реєстру з одночасним поданням додаткового реєстру.

Відповідальними за нарахування та сплату ПДВ, якщо товар приходить до України через поштові служби, будуть самі оператори поштового зв'язку.

Також законопроєкт пропонує заборонити пересилку ще деяких груп товарів. Одними з таких можуть стати тютюнові вироби та алкогольні напої.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року набули чинності зміни Податкового кодексу, які стосуються оподаткування посилок з-за кордону. Якщо вартість товарів у посилці сумарно перевищує 100 євро, одержувач-фізособа зобов'язаний сплатити податок на додану вартість. Раніше цей поріг становив 150 євро.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада хоче повернути ліміт 150 євро на посилки з-за кордону 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
27.01.2021 630
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»