<
НОВИНИ ДНЯ: Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа датавсі новини дня
Політика
Україна
28.01.2021 573

В Україні та Замбії однаковий індекс сприйняття корупції

Упродовж 2020 року Україна в новому «Індексі сприйняття корупції» набрала три бали та з 33 балами (зі 100 можливих) посіла 117 місце серед 180 країн.

Про це повідомили в Transparency International Ukraine.

Зазначається, що стільки ж балів набрали Єгипет, Есватіні (Свазіленд), Непал, Сьєрра-Леоне та Замбія.

«Передусім наші бали у 2020 році зросли завдяки запуску Вищого антикорупційного суду та перезапуску Національного агентства з питань запобігання корупції, — пояснює виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик. — Так само на позитивних результатах України торік відбилися антикорупційні зміни, впроваджені під час “турборежиму” Верховної Ради IX скликання та робота попереднього уряду. Однак специфіка СРІ-2020 не охопила ті ризики, які особливо яскраво вималювалися в останні місяці та можуть суттєво відкинути нас назад у сфері протидії корупції».

Затримка з судовою реформою, постійний тиск на антикорупційні інституції, а також спроби порушити й нівелювати досягнення у сфері публічних закупівель - все це викликає особливе занепокоєння. Також актуальним для України залишається питання безкарних нападів на активістів.

Як зазначають у ТІ Україна, на початку 2020 року країні було надано п'ять рекомендацій, які б допомогли знизити рівень корупції в Україні. Однак, за словами експертів, жодна з них не була виконана повністю, дві були виконані частково, а три не виконані взагалі.

У Transparency International Ukraine сформували рекомендації для України, виконання яких зможе покращити ситуацію з корупцією в країні:

  • запровадити прозоре та підзвітне управління публічними активами та гарантувати подальший розвиток сфери закупівель;
  • забезпечити незалежність та спроможність антикорупційної інфраструктури;
  • сформувати професійну та незалежну судову владу.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні та Замбії однаковий індекс сприйняття корупції 5.00 5 1
Політика / Україна
28.01.2021 573
Еще материалы раздела «Україна»