<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.01.2021 488

JP Morgan не вірить, що Україна отримає транш від МВФ до кінця березня

Аналітики інвестиційного банку JP Morgan прогнозують, що Україна отримає $1,4 млрд траншу від МВФ у другому кварталі 2021 року, або два транші по $0,7 млрд – у другому і третьому кварталах або укладення угоди про нову програму.

Про це йдеться в звіті J.P. Morgan, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому його аналітики очікують, що staff-level agreement може бути укладений за підсумками місії МВФ в січні, однак виплата коштів в січні-березні цього року, про що говорили деякі офіційні особи України, малоймовірна. Однак у разі зняття обмежень цін на природний газ у квітні Фонд може перерахувати кошти в другому кварталі цього року.

JP Morgan заявив, що зберігає нейтралітет щодо українських активів через невизначеність питання продовження співпраці з МВФ.

"Ми зберігаємо нейтральну позицію щодо локальних активів, оскільки очікується ослаблення фундаментальної підтримки, а також через невизначеність щодо термінів отримання траншу МВФ", – зазначено в документі JP Morgan.

При цьому аналітики JP Morgan підкреслили, що Україна найбільше постраждала від коронакризи проти інших країн. Як причину інвестбанк наводить затримку реформ і відсутність співпраці з МВФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
JP Morgan не вірить, що Україна отримає транш від МВФ до кінця березня 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
28.01.2021 488
Еще материалы раздела «Економіка»