НОВИНИ ДНЯ: Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Прес-релізи
Інше
21.06.2010 13:45 13085

У Києві пройшов I фестиваль фотомистецтв КВАДROOM

У Києві відбувся фестиваль фотомистецтв КВАДROOM під гаслом „Створи квадратний метр твого світу!”


Організаторами унікальної виставки та фестивалю стали Молодіжний Клуб Лідерів „МоКоЛад” (http://mokolad.com/) та Міжнародна організація „Діалог-Євразія” .

Головна мета фестивалю - надати можливість українським фотографам представити свою творчість. Президент Молодіжного Клубу Лідерів Марина Грищенко зазначила, що: «Фестиваль, покликаний сприяти популяризації фотомистецтва,  розвивати творчі зв'язки між фотографами, ініціює обмін досвідом, знаннями та поглядами на сучасне мистецтво фотографії між майстрами і тими, хто лише нещодавно став на свою творчу дорогу. А також важливим є надати підтримку творчій молоді та знайти цінні таланти».

Організатори хотіли зібрати Всеукраїнський конкурс, але під плином подій до фестивалю приєднались митці з семи країн світу. І лише за місяць надійшло понад 200 робіт. До виставки ж потрапили 25 робіт-фіналістів, відібраних компетентним журі фестивалю. Цього року до складу журі увійшли: Олександр Ляпін – головний редактор фотоінформаційного агентства  «Фотолента»; Олександр Жилін – заступник головного редактору журналу «Photographer»; Микола  Іващенко – Голова Національної спілки фотохудожників України.

Як зазначають організатори, виставка-конкурс у рамках фотофестивалю КВАДROOM відрізняється від інших, адже учасники не були обмежені ані темою, ані віком. Формальна тема «Квадратний метр мого світу» має на меті надати учасникам можливість якнайширше продемонструвати свої творчі здобутки. Особливістю є те, що кожен міг подати лише одну роботу, представивши свій світогляд та творчість в 1 кв. метрі, – це могла бути одна фотографія або ж цілий колаж.

Компетентне журі підтримало ідею створення фестивалю та опрацювало подані роботи для того, аби представити найкращі на фотовиставці. Всі роботи  можна було переглянути з 1 по 8 червня у приміщенні Київського палацу дітей та юнацтва (вул. І.Мазепи, 13). Програмою фестивалю також була  передбачена серія цікавих безкоштовних майстер-класів для учасників та усіх бажаючих від справжніх «гуру» мистецтва фотографії.

А 8 червня відбулось офіційне закриття та нагородження переможців у приміщенні ресторану «Формула  Суши» за адресою: вул. Борисоглебська, 8/13.

Ресторан „Формула  Суши”  люб’язно запропонував свою підтримку та партнерство фестивалю. Смачне меню та затишне приміщення з задоволенням відмітили учасники заходу, яких нараховувалось більше півсотні. Роботи переможців можна переглянути до кінця червня у приміщенні ресторану „Формула Суши”.

А закривала фестиваль яскрава та амбіційна рок-група WashingTones. Молоді виконавці  підтримали ідею фестивалю. Їх виступ зацікавив як молодого слухача, так і  слухача зі «стажем» - відмітили присутні на заході!

МоКоЛадівці, підбивши підсумки, пообіцяли, що відтепер фотофестивлаь стане їх постійним проектом, і наступного разу запропонує учасникам ще більший спектр цікавих ідей, майстер-класів та зустрічей.  Такі виставки тепер будуть щороку відкривати літній сезон для киян (початок виставки відбувся 1 червня), а для талантів мистецтва фотографії – будуть відкривати широкі можливості майбутньої професії!

 

Фестиваль проходив за підтримки Міністерства освіти та науки України та Всеукраїнської Ради старшокласників.

 

Докладнішу інформацію про фестиваль та роботи учасників можна переглянути на сайті http://www.kvadroom.org.ua/

Оценка материала:

4.00 / 6
У Києві пройшов I фестиваль фотомистецтв КВАДROOM 4.00 5 6
Прес-релізи / Інше
21.06.2010 13:45 13085
Еще материалы раздела «Інше»