<
НОВИНИ ДНЯ: Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Українівсі новини дня
Прес-релізи
Інше
30.07.2010 14:55 12391

Брюссель відзначить День Незалежності України з розмахом

24 серпня 2010 року столиця Європейського Союзу відзначить День Незалежності України. Всесвітньо відомий символ Брюсселю – Manneken Pis в черговий раз вдягне український костюм, а Брюссель на один день перетвориться на епіцентр українського свята. День Незалежності України в серці Європи буде відзначений масовими народними гуляннями та заходами з метою популяризації України. З відповідною ініціативою виступила Європейська Асоціація Українців.  

 

В програмі святкування запланований урочистий прийом на честь українців в мерії Брюсселя, телеміст з Києвом, виступи колективів народної творчості. Однак центральною подією, звісно, стане одягання «Manneken Pis» в український національний костюм.

 

Як зазначив президент Європейської Асоціації Українців Олексій Толкачов, святкування Дня незалежності України в столиці Європейського Союзу є вкрай важливим саме сьогодні, коли у Європи виникають ґрунтовні сумніви щодо європейської орієнтації України. Відтак, українське свято в серці Євросоюзу може стати символом проєвропейських симпатій українського суспільства.

 

Тим більше, що цього року свято в Брюсселі стане особливим. «Manneken Pis» отримає від українців новий костюм до свого гардеробу. Але що це буде за костюм і як він виглядатиме, організатори свята в Брюсселі поки що не повідомляють.

 

malchik-small-webНагадаємо, що вперше «Manneken Pis» був одягнений у костюмчик українського козака у 2007 році. Сталося це з ініціативи Європейської Асоціації Українців. З тих пір брюссельський «Manneken Pis» в Брюсселі щороку святкує День Незалежності України. Таким чином українці долучилися до старовинної та надзвичайно почесної брюссельської традиції – вдягання «Manneken Pis», яке бере свій початок в 1698 року. Свої костюми презентували курфюрст Баварії Максиміліан-Еммануїл, король Франції Людовік ХV, президенти і прем’єр-міністри різних держав, поважні представники різних народів. Відтак, на сьогодні у „Крихітки Жюльєна”, як його називають бельгійці, налічується більше 800 різноманітних костюмів, які зберігаються в музеї в Будинку Короля Бельгії. Український костюм козака, подарований «Manneken Pis» у 2007 році, зберігається під номером 791.

 

Європейська Асоціація Українців інформуватиме українську громадськість про хід підготовки українського свята в серці Європи.

 

За додатковою інформацією звертайтесь до координатора акції в Києві Ольги Сокальської за тел: +38 093 809 23 67

Оценка материала:

3.80 / 5
Брюссель відзначить День Незалежності України з розмахом 3.80 5 5
Прес-релізи / Інше
30.07.2010 14:55 12391
Еще материалы раздела «Інше»