<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Бізнес
Технології
30.11.2012 12:22 8801

У Тунісі винайшли ветрогенератор нового типу

Туніська компанія Saphon Energy розробила вітровий генератор принципово нового типу. Він схожий на супутникову антену, встановлену на щоглі.

Генератор отримав назву Saphonian. У його конструкції немає лопатей і частин, що обертаються.

Тарілка генератора, постійно повернута в сторону вітру, є чимось на зразок вітрила, яке перетворює енергію вітру на механічну кінетичну енергію. За рахунок використання повітряних клапанів, це вітрило під впливом вітру здійснює коливальні рухи вперед і назад. Коливальний рух за допомогою системи тяги передається на поршні гідравлічної системи, в якій енергія механічних коливань перетворюється на високий тиск гідравлічної рідини.

Гідравлічна рідина під тиском накопичується в спеціальній ємності, і її енергія використовується для обертання гідравлічного приводу з електрогенератором, що виробляє електричну енергію. Всі елементи конструкції генератора Saphonian працюють практично безшумно.

При цьому ефективність такої конструкції, яка перетворює до 80 відсотків енергії вітру, в 2,3 раза перевищує ефективність звичайних вітрових генераторів.

 

Оценка материала:

5.00 / 6
У Тунісі винайшли ветрогенератор нового типу 5.00 5 6
Бізнес / Технології
30.11.2012 12:22 8801
Еще материалы раздела «Технології»