НОВИНИ ДНЯ: Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочаткувсі новини дня
Політика
Світ
30.11.2012 12:50 772

Палестинську автономію, фактично, прийняли в ООН

Палестинська автономія отримала статус держави-спостерігача в ООН. Ізраїль та США були проти.

Таке рішення ухвалила Генеральна Асамблея ООН. За рішення проголосували майже 140 держав. Проти-усього дев`ять, зокрема США, Ізраїль та Канада.

Підвищення статусу Палестини в ООН дозволить автономії брати участь у дебатах на Генеральній Асамблеї та мати своїх представників у низці агенцій ООН.

На додачу, палестинці зможуть напряму звертатися до міжнародних організацій під егідою ООН. Зокрема подати позов проти Ізраїлю до Міжнародного кримінального суду у Гаазі.

Звістку про рішення Генасамблеї - у Палестинській автономії зустріли масштабними танцями та феєрверками, передає 5 канал.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Палестинську автономію, фактично, прийняли в ООН 5.00 5 1
Політика / Світ
30.11.2012 12:50 772
Еще материалы раздела «Світ»