<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
30.11.2012 15:44 1472

Для українців без «біометрії» Європа опиниться під замком

Із 1 червня 2013 року українців можуть не пустити в країни Євросоюзу без біометричних паспортів.

Про це сказав депутат від Партії регіонів Василь Грицак, автор закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус».

Він зазначив, що видані раніше закордонні паспорти, 10-річний термін дії яких ще не сплив, продовжать діяти до кінця цього терміну.

«Якщо з 1 червня 2013 року Євросоюз введе в’їзд в Шенгенську зону тільки за біометричними паспортами, це означає, що за старим паспортом із повним терміном дії навіть із шенгенською візою ви в Євросоюз не в’їдете», - заявив Грицак.

Крім того, за його словами, якщо, наприклад, у 2012 році людині виповнилося 25 років і вона встигла вклеїти нову фотокартку у внутрішній паспорт громадянина України, то документ діятиме до 45 років.

У разі ж, якщо 25 років українцю виповнюється у 2013 році, то він повинен замінити свій паспорт вже на біометричний.

«Якщо вам виповнилося 45 років до 1 січня 2013 року – до кінця життя вам паспорт міняти не потрібно, той старий, який у вас є», - пояснив Грицак.

Новий термін дії біометричний паспортів, і внутрішнього, і закордонного, – 10 років, додав він, повідомляє УНІАН.

За словами Грицака, з 2 грудня українці вже можуть подавати заяви-анкети на отримання біометричних паспортів.

При цьому він запевнив, що українські підприємства можуть надрукувати необхідні бланки найвищого ґатунку в обсязі 100 мільйонів за півроку.

Також Грицак припустив, що Відділи віз та реєстрацій (ВВІР) будуть ліквідовані, адже видачею біометричних паспортів займатиметься Державна міграційна служба.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Для українців без «біометрії» Європа опиниться під замком 5.00 5 1
Політика / Україна
30.11.2012 15:44 1472
Еще материалы раздела «Україна»