<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
 Наталия Мелещук 07.12.2012 3227

Facebook-тижневик: що політики постили і писали у соцмережі

Ольга Герасим’юк побувала у Луврі, Віталій Кличко поспілкувався з Ангелою Меркель, Олег Ляшко продав квартиру через вибори, а Сергій Тигіпко нарешті виспався.

«Я приїхала в Лувр з самого ранку - але вже великі черги зміїлися коридорами до головних виставок. І все ж роздвоювалися - наліво до нашого Пінзеля, праворуч - до Рафаеля», - так захоплено екс-нардеп і телеведуча Ольга Герасим’юк описала свої враження від виставки українського скульптора епохи бароко Пінзеля у Луврі.

«Іоанн Георг Пінзель чудово почувається тут, у невеликій терракотовій залі, вікно в ній відкрили на Піраміду, за вікном світлий дощ... Пінзель помер, я зараз порахувала, 250 років тому, згідно даним Лувру. А взагалі ніхто не знає - ні де й коли народився, ні де й коли вмер. Заведено думати, що в Бучачі. Були там? Ім'я його, як з німецькоі перекладати, значить чисту дурницю - «Щітка» тай усе, тобто наш «пензель»:) Галичина, де він народився, жив і вирізав із дерева всі ці своі шедеври, тоді належала до Польщі, але вже давно-давнісінько - до нас... Все це привезли від нас. Написи під фігурами - Lviv, Ternopil, Ivano-Frankivsk, Buchach, Horodenka...», - похвалилася Герасимьюк

f01

Мав закордонний вояж і майже народний депутат, боксер Віталій Кличко. Він зустрівся з самим канцлером Німеччини Ангелою Меркель на з’їзді її партії ХДС. «Ангелу Меркель переобрали лідером партії. Можна сказати тріумфально - з підтримкою майже 98 відсотків голосів. Мені сподобався вислів з її виступу: той, хто хоче заробляти і розвиватися, повинен виробляти і пропонувати щось принципово нове. Меркель зауважила, що з кризи, у якій опинилася Європа, Німеччина повинна вийти ще сильнішою. Думаю, Україні теж вже час, після усіх політичних і, як наслідок, економічних потрясінь, здолати нинішню владу як кризу.:) І гідно йти вперед», - зазначив Кличко зі «смайликом».

А ось нардеп Ірина Геращенко здебільшого описувала враження від того, що відбувалося в останні дні роботи Верховної Ради VI скликання. Зокрема – у день, коли розглядався проект Бюджету-2013. «Неозброєним оком в парламенті було помітно перезбудження депутатів більшості. Іх зібралася у залі якась нереально- рекордна кількість. Питання не в тому, що колеги хотіли самі проголосувати за бюджет. Вони ганяли за керівництвом фракціі і бюджетного комітету з пропозиціями змін, аби вибити і вирвати щось на свій округ. Литвин як сфінкс не звертав жодної уваги на зауваження опозиції про неможливість розгляду бюджету від відставленого уряду, бо ж свій щедро профінансований округ треба відпрацьовувати», - писала Геращенко, яка у наступній Раді представлятиме вже фракцію Віталія Кличка.

f02

Бютівець Віктор Уколов теж поділився з друзями новиною на тему бюджету: нібито його колега Юрій Кармазин оголосив голодування в кулуарах парламенту на знак протесту проти прийняття бюджету. «Кармазін спробував зареєстрвувати проект Постанови про неможливість прийняття бюджету на 2013 рік. Однак в секторі реєстрації йому немотивовано відмовили. Нагадаю, що до 14:00 Юрій Кармазін був діючим народним депутатом... Вчинок нагадує, звичайно ж атаку Дон Кіхота на вітряки, але, як на мене, вартий поваги», - розмірковував Уколов.

Радикальний Олег Ляшко поділився із «френдами» проблемою. Розповів, що вже має трьох собак, але донька хоче ще й четверту – щеня лабрадору, тож він радиться, що йому робити: «У нас із дружиною та донькою три собаки: ротвейлер Іджи, шарпей Мачо і дворняга Шахтарик. Коли Шахтарик був щеням, я підібрав його на вулиці. Іджи вночі попросилася гуляти, я пішов із нею й почув жалісливе скавучання. Серце моє не витримало, і я забрав двортер'єра додому. Ветеринар, оглянувши зуби, сказав, що цуценяті орієнтовно 4 місяці. Із нами він живе вже більше ніж півтора роки. Ми його дуже любимо, моя дружина Росіта часто годує його з рук, а донька Владислава може гуляти з ним годинами. До речі, моїй Владі 19 грудня виповниться 10 років, і я, на свою голову, пообіцяв на перший її ювілей подарувати щеня лабрадора. Нині думаю, що робити. Я собак люблю, але й за трьома песиками доглядати важко. Тепер же, очевидно, у нас буде четверо чотирилапих друзів. Насправді це велика відповідальність. Тим більше, місця у нас не так багато - трикімнатна квартира сталінських часів. У мене була ще одна квартира, але мусив продати її, бо не вистачало грошей на вибори», - пожалівся Ляшко.

f03

У в.о. віце-прем’єра Сергія Тігіпка була інша проблема – через напружену роботу у Кабміні він постійно не досипав. Та наприкінці листопада, повернувшись з відпустки, радо написав: «Нарешті вдалося виспатися і дещо прочитати». За його словами, він перечитав «усі виступи інтернет-конференції IDCEE, знайшов багато цікавих ідей». До речі, усі пости, які Сергій Тігіпко пише у мережі власноруч, він підписує – СТ.

Натомість його дружина, Вікторія Тигіпко, судячи із її записів у FB, весь час працювала, презентуючи стартапи на різних кінцях планети. «Прошла всего неделя после насыщенного 4-дневного Нью-Йоркского марафона по 60+ стартапам, а сегодня я уже прилетела в Индию для того, чтобы принять участие в Global Superangels Forum и отсмотреть 40+ лучшх стартапов со всей Индии за 1,5 дня:) Приятно встретить Маргарет Имберт в индийском сари в роли ведущей GSF, Maurizio Rossi (H-Farm), а также многих старых и новых знакомых по IDCEE и не только! Время инвестировать в Индию! Будет жарко в 2013! Очень правильно было представить Индию на IDCEE 2012!», - написала щось не для всіх зрозуміле пані Вікторія. Але, судячи з фотографій, там було досить цікаво.

А ось політичний біженець Богдан Данилишин вже у святковому настрої. На цьому тижні він опублікував альбом «Прага в очікуванні Нового Року», де виклав кілька фото нічної столиці Чехії, на яких зафільмував ялинку, центральний годинник та прикрашені ліхтариками вулиці.

Стилістика та орфографія авторів збережена

Оценка материала:

5.00 / 9
Facebook-тижневик: що політики постили і писали у соцмережі 5.00 5 9
Політика / Україна
 Наталия Мелещук 07.12.2012 3227
Еще материалы раздела «Україна»