НОВИНИ ДНЯ: Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворогавсі новини дня
Політика
Україна
11.12.2012 4108

Ворожіння на Кабмін: нові або ще не забуті старі міністри

У ніч із 12 на 13 грудня заведено ворожити на нареченого. Контракти вирішили до цієї дати «поворожити» на міністрів нового уряду, склад якого може змінитися внаслідок переобрання Верховної Ради та відходу частини міністрів у депутати.

Яким буде новий Кабмін, зараз не знає навіть президент. «Дати стовідсоткову відповідь на те, як буде сформовано уряд, неможливо», — заявив Віктор Янукович. Незважаючи на те, що він таки подав кандидатуру Азарова на пост прем'єра, але ж ще потрібно, щоб більшість у ВР підтримала його вибір. А якою буде нова більшість — поки що можна лише здогадуватися, оскільки парламент у новому складі збереться лише 12 грудня. Головна інтрига, на думку опитаних Контрактами експертів, — чи замінять прем'єра. На думку Тараса Чорновола, на крісло Азарова претендують ще два представники різних груп впливу — нинішній голова НБУ Сергій Арбузов (група «сім’я») і віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський (так звана група Льовочкіна—Фірташа). «Невипадково Сергія Арбузова та Валерія Хорошковського возили до Москви, на оглядини до Путіна. З іншого боку, Хорошковський та Арбузов відвідали США й Брюссель, там теж їх оцінювали», — міркує Чорновіл. За Азарова тим часом заступилася група консерваторів із ПР, крім того, він на гарному рахунку в президента. Але остаточно питання із прем'єром не вирішене. Відповідно й доля інших міністрів висить на волосині. На думку політолога Віктора Небоженка, великою є ймовірність, що самого Азарова залишать до літа, коли відбудеться глобальна чистка кадрів, але точкових замін не уникнути. Контракти обрали найбільш значимі посади в уряді, і, спираючись на думки експертів і джерел, припустили, хто та з якою ймовірністю може їх зайняти.

zirka Імовірність призначення претендента за 5-бальною шкалою, версія Контрактів.

* Відповідно до доповнення № 3 до Закону України «Про державний бюджет на 2012 рік».


azarov_otstavka_ua

Микола Азаров

Прем'єр-міністр

Порядок підконтрольних сум*: 413 605 млн грн

Сфера повноважень: керівництво виконавчою владою, основне завдання якої — забезпечення державного суверенітету та економічної незалежності, реалізація внутрішньої та зовнішньої політики, виконання Конституції, законів і актів президента.

Претенденти

azarovМикола Азаров zirkazirkazirkazirkazirka_2

Перевірена президентом людина, його визнали у Кремлі, до нього звикли на Заході, під його відповідальність МВФ із великою ймовірністю видасть новий кредит і надасть відстрочку за старими боргами.

arbuzovСергій Арбузов zirkazirkazirka

Голова НБУ, близький друг сина президента Олександра Януковича. Його пророкують на цю посаду джерела, близькі до президента. Його мінус — замало досвіду. Можливий варіант: Арбузов — прем'єр, Азаров — перший віце-прем'єр. Або навпаки.

sobolevСергій Соболєв zirka

Його «висунув» у прем'єри як одного з лідерів опозиції Арсеній Яценюк. Можуть обрати лише в разі, якщо більшість у парламенті сформує опозиція.

 

horoshkovskiyВалерій Хорошковський zirkazirka

У кулуарах циркулюють чутки, що його кандидатура є однією з найімовірніших. Інші джерела стверджують, що його вплив у Кабміні падає. Хорошковського називають людиною, близькою до Дмитра Фірташа.

Оценка материала:

5.00 / 6
Ворожіння на Кабмін: нові або ще не забуті старі міністри 5.00 5 6
Політика / Україна
11.12.2012 4108
Еще материалы раздела «Україна»