<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
КСВ
25.12.2012 4511

«Київстар» дарує казку самотнім дітям

Національний мобільний оператор «Київстар» підготував для дітей особливий подарунок — аудіозбірку з 22 українських та зарубіжних казок.

Мабуть, в Україні немає жодної дитини, яка б не чекала з нетерпінням зимових свят та подарунків. Малеча шукає їх скрізь — під подушкою на Святого Миколая, під ялинкою на Новий рік. Цього року національний мобільний оператор «Київстар» подбав про те, щоб кожна дитина отримала подарунок і підготував аудіозбірку українських та зарубіжних казок.

Щоб вчасно записати казки, співробітники компанії почали працювати за кілька місяців до свята. Розпочали з відбору казок. «Хотілося б, щоб казки були перш за все повчальні, щоб слухаючи їх, діти отримували корисну інформацію, вчилися розрізняти добро і зло. Крім того, ми намагалися підібрати казки і з української, і зі світової літератури», — розповідає спеціаліст по внутрішнім комунікаціям компанії «Київстар» Тетяна Атаджанова.

Загалом над записом казок працювало 60 співробітників компанії. Усі разом вони витратили 80 годин свого вільного часу, який провели у професійній студії звукозапису. Кожну казку репетирували під керівництвом режисера — вчилися перевтілюватися у казкових героїв та говорити різними голосами. Старання не були марними. Київстарівці власними силами створили унікальний продукт — аудіозбірку з 22 казок.

«Співробітники «Київстар» віддали вільний час, сили і душевне тепло, щоб підготувати подарунок для всіх дітей. Казки можна безкоштовно завантажити на мобільний або на комп’ютер із сайту компанії. Тепер кожна дитина матиме можливість слухати казку на ніч, навіть якщо мама чи тато зараз не поруч», відзначає директор з корпоративних зв’язків «Київстар» Жанна Пархоменко .

До аудіо-збірки увійшли українські народні казки «Дід, баба і вовк-співак», «Сірко», «Нерозумне кошеня», «Пан Коцький», «Шепелява Параска», «Язиката Хвеська», «Півник і двоє мишенят», «Коза-дереза». А також казки «Лисичка і Журавель» Івана Франка, «Біда навчить» Лесі Українки та чимало казок сучасних авторів («Казка про хороброго зайця», «Велослон», «Матінко, цьом!», «Казочка про Казочку», «Жук малий і волохатий», «Тунельний мотяг», «Казочка про зайчикову знахідку» та казка «Про дівчинку Таню і Зайчика в картатому пальті»).

Казка від «Київстара»: факти

  • Свято до дня Святого Миколая організовано для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки
  • Проектом охоплено 1500 вихованців 12 підшефних інтернатів по всій Україні
  • «Київстар» відремонтував спальні кімнати та кімнати відпочинку у кожному з 12 інтернатів
  • Коштом компанії закуплені необхідні меблі, музичні центри та ліхтарики із зірковим небом
  • Співробітники компанії також зібрали 250 тис. грн., на які закуплено постільну білизну, подушки, ковдри
  • Волонтери компанії записали 22 народні та авторські казки
  • Аудіо-акторами стали 60 співробітників компанії, які проїхали 15000 кілометрів та віддали для запису 80 годин власного часу
  • Презентували проект у Васильківській ЗОШІ І-ІІ ст., де мешкає близько 120 дітей. Для вихованців та гостей закладу провели екскурсію по щойно відремонтованим кімнатам, подарували аудіо диски та показали веселу святкову виставу «Новорічні пригоди Незнайки», у який взяли участь 15 співробітників компанії
  • Перелік інтернатів: Васильківська спеціальна ЗОШІ І-ІІ ст.; Миколаївська школа-інтернат № 3; Вінницький спеціалізований будинок дитини з ураженнями ЦНС та порушеннями психіки з центром медико-соціальної реабілітації; Львівська комунальна школа-інтернат № 2; Володимир-Волинський інтернат для дітей-сиріт; Хмельницький дошкільний дитячий будинок спеціального призначення; Івано-Франківська школа-інтернат для дітей-сиріт; дитячий будинок міста Севастополь; Шевченківський дитячий будинок-інтернат (Харківський р-н.); дитячий будинок «Берегиня» (м. Дніпропетровськ); Вільшанський дитячий будинок-інтернат (Закарпатська обл.); Тернопільський обласний спеціальний навчально-виховний комплекс (с. Нове Село Підволочиського р-ну)
  • Загалом на благодійні ініціативи компанії у 2012 році витрачено понад 750 тис. грн
  • Допомога дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківської опіки, здійснюється «Київстар» з 2004 року у рамках всеукраїнської благодійної ініціативи «Для людей, для країни!»
  • За весь період існування компанії на соціальні ініціативи витрачено близько 200 мільйонів гривень

 

Також вже понад 10 років триває загальнонаціональна благодійна ініціатива «Київстар» «Для людей, для країни!», яка спрямована на допомогу дітям з особливими потребами та дітям, позбавленим батьківського піклування.

У рамках ініціативи «Київстар» системно допомагає 40 інтернатам та дитячим будинкам з усіх регіонів України, в яких живуть і навчаються понад 5000 дітей та юнаків.

Діти-інваліди та сироти:

  • 2004 - програма зі спортсменами-олімпійцями «Переможемо разом» для дітей-інвалідів та сиріт
  • 2005 - благодійна акція «Наша країна - наші діти» (допомога інтернатам)
  • 2006-2007 - уроки з комп'ютерної грамотності в підшефних інтернатах
  • 2007 - надано спеціальне медичне обладнання 13 центрам реабілітації для дітей-інвалідів
  • 2008 - концерт-презентація альбому дитячих пісень Гайтани в рамках проекту «Спілкування заради майбутнього» за участю дітей-сиріт. Розпочато волонтерський рух
  • 2009 - започатковано традицію створення новорічних спектаклів-постанов для дітей-сиріт волонтерами компанії. Обладнані сенсорні кімнати в 6 спеціалізованих закладах для реабілітації дітей, хворих на ДЦП (1200 дітей щорічно можуть проходити психофізичну корекцію)
  • 2010 - обладнані комп'ютерні класи зі спеціальним ПО і доступом в інтернет для дітей з порушенням зору. Записано 7 унікальних збірок літературних творів світової та вітчизняної класики для сліпих та слабозорих дітей. Обладнані мультимедійні кімнати і створено аудіо-бібліотеки у 8 інтернатах
  • 2011 - облаштовано мультимедійні кімнати для 10 шкіл інтернатів. Створено серію майстер-класів з профорієнтації для молоді з проблемами опорно-рухового апарату
  • 2012 - відремонтовані спальні і кімнати відпочинку в 12 підшефних інтернатах; записані аудіо-збірки казок українською мовою за участю 60 волонтерів компанії.

 

Геріатричні центри, допомога людям похилого віку, одиноким людям та людям з особливими потребами

  • 2001 - послуга смс-виклик екстрених служб для глухих
  • 2006 - започатковано традицію щорічних святкових привітань ветеранів з 9 травня. Старт проекту «Самотності - ні» - допомога геріатричним центрам
  • 2007 - благодійний концерт Ніни Матвієнко для мешканців геріатричних центрів
  • 2012 -  забезпечення зв'язком службу таксі для інвалідів «Інвтаксі»

Оценка материала:

5.00 / 3
«Київстар» дарує казку самотнім дітям 5.00 5 3
Бізнес / КСВ
25.12.2012 4511
Еще материалы раздела «КСВ»