<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.12.2012 16:17 2161

В 2012 році українці дійшли «до стадії озвіріння» - відомий психіатр

Наше суспільство, стикаючись з несправедливістю, все більше звіріє, вважає голова Асоціації психіатрів України Семен Глузман.

Нашумілі історії вбивства Оксани Макар, справа «караванський стрілка» і вбивство сім'ї судді в Харкові об'єднує те, що в очах значної частини суспільства злочинці, котрі здійснили, виявилися ледь чи не героями.

«Саме в 2012 році суспільство дійшло до стадії озвіріння, коли ці жорстокі злочини знайшли свою зацікавлену аудиторію, якщо можна так сказати», - прокоментував для ZN.ua.

«Адже якими б не були Оксана Макар, охоронці з «Каравану» і харківський суддя, вони не заслужили подібної жорстокості», - зазначив він.
Глузман звернув увагу, що подібні злочини, навіть більш жорстокі, траплялися і раніше. Однак суспільство не реагувало на них подібним чином.

«Думаю, що в силу наших внутрішніх проблем, які ніяк не вирішує влада (роблячи при цьому вигляд, що вирішує), суспільство, постійно і всюди стикаючись з несправедливістю, звіріє. Я свідомо йду від проблеми бідності, бо звіріють якраз не тільки бідні, але й так званий середній класс», - підкреслив психіатр.

На його думку, принаймні частина людей втомилася від влади, від якої очікує якихось конструктивних рішень, але отримує деструктив. «Мільйонери і мільярдери багатіють, а звичайні громадяни не отримують можливості жити спокійно і комфортабельно Озвіріння відбувається, тому що все це накопичується, а потім витісняється таким чином», - резюмував Глузман.

 

Оценка материала:

5.00 / 3
В 2012 році українці дійшли «до стадії озвіріння» - відомий психіатр 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
28.12.2012 16:17 2161
Еще материалы раздела «Суспільство»