<
НОВИНИ ДНЯ: Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платитивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.12.2012 21:00 2776

Українці після новорічних свят викинуть на смітник 930 млн грн

До 10% продуктів харчування, закуплених населенням України до новорічного та різдвяного столу, в остаточному підсумку не споживаються і викидаються в сміття.

Зі стандартного святкового столу на чотирьох дорослих та двох дітей у середньому викидається продуктів 180 грн. Разом по всьому міському населенню України святкові відходи становлять близько 930 млн грн.

Ці дані передає УНН з посиланням на результати опитування агентства AgriSurvey Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

«Таким чином, під час свят міським населенням на смітник викидається кількість продукції еквівалентна 7500 т ковбаси «Московської» або 13 тис. т твердого сиру, або ж 60 тис. т мандаринів», - стверджує Тарас Гагалюк, директор агентства AgriSurvey УКАБ.

За словами Гагалюка, під час опитування 59% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів, а тих, хто викидає понад 25% куплених до столу продуктів, було 5% респондентів.

Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання. У той же час, за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно у світі псується близько 1,3 млрд т продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Українці після новорічних свят викинуть на смітник 930 млн грн 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
28.12.2012 21:00 2776
Еще материалы раздела «Суспільство»