<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
11.02.2013 3770

Новим Папою може стати африканець – і це буде останній Папа перед кінцем світу

У XII столітті святий описав однією фразою правління кожного з 112 римських пап, починаючи з Целестина II (обраний в 1143) і аж до Другого пришестя. Останнім Папою має бути Петро II.

За найпоширенішим тлумаченням пророцтва, передостаннім Папою є нинішній глава католицької церкви Бенедикт XVI, який асоціюється з фразою De Gloria Olivae («Від слави оливи»).

Згідно пророцтву, при останньому Папі, «Петрові Римлянинові», відбудеться наступне: «Під час останніх гонінь на Святому Римському Престолі буде сидіти Петро Римлянин, який буде пасти овець серед безлічі роздирань; після цього місто семи пагорбів буде зруйноване, і Суддя страшний буде судити народ свій. Кінець».

При цьому найбільш вірогідним наступником Бенедикта XVI букмекери вважають кардинала Пітера Кодво Аппіаха Тарксона з Гани.

Тим часом букмекери закликають робити ставки на те, хто змінить Папу Римського Бенедикта XVI, який оголосив про своє зречення, на святому престолі. Ірландське букмекерське агентство Paddy Power пропонує поставити гроші не тільки на те, кого з кардиналів вибере конклав, але й на те, з якої країни буде новий Папа Римський і яке тронне ім'я він вибере собі.

Найвірогіднішим наступником Бенедикта XVI ірландські букмекери вважають чорношкірого кардинала з Гани Пітера Кодво Аппіаха Тарксона - ставки на його кандидатуру приймаються з коефіцієнтом 5/4. У той же час найвірогіднішим місцем походження наступного Папи називається Італія (5/4), на другому місці Африка (2/1), на третьому - Канада (5/2).

В якості свого тронного імені новий понтифік, швидше за все, вибере ім'я Петро, хоча за традицією Папи ніколи не беруть собі це ім'я першого єпископа Риму, вказує Газета.ру.

Оценка материала:

3.67 / 3
Новим Папою може стати африканець – і це буде останній Папа перед кінцем світу 3.67 5 3
Політика / Україна
11.02.2013 3770
Еще материалы раздела «Україна»