НОВИНИ ДНЯ: Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали термінивсі новини дня
20.02.2013 16:24 1060

Україна продовжує розпродавати зброю часів СРСР - Симоненко

Україна до сьогоднішнього дня на 80% торгує зброєю з арсеналів колишнього Радянського Союзу.

Про це заявив лідер Компартії України Петро Симоненко під час прес-конференції в Києві.

«Україна до сьогоднішнього дня на 80% торгує зброєю з арсеналів колишнього Радянського Союзу, а не новими видами озброєння», - сказав П. Симоненко.

Він відмітив, що після розпаду СРСР Україна отримала другий за потужністю військово-промисловий комплекс.

Також П. Симоненко додав, що 2004-2008 років Україна за експортом зброї посідала 9 місце у світі. Минулого року, за його словами, об'єми реалізації досягли 1 млрд дол., а у світовому рейтингу експортерів зброї наша країна посіла 12-е місце.

Лідер комуністів також підкреслив, що нині українському військово-промисловому комплексу потрібне державне замовлення і інвестиції.

«Сьогодні військово-промисловому комплексу потрібне державне оборонне замовлення. Воно дасть можливість виходити на конкретні рішення з фінансування окремих программ», - сказав П. Симоненко.

Також він додав, що для виконання цих програм потрібні інвестиції, які, на його думку, може надати Росія, передає Укрінформ.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна продовжує розпродавати зброю часів СРСР - Симоненко 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
20.02.2013 16:24 1060
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»