НОВИНИ ДНЯ: Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозки  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами  Головне із нового закону про мобілізацію: відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців  Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частинавсі новини дня
Життя та Стиль
Події
15.03.2013 2077

Весняний сніговий колапс на Західній Україні паралізував рух

На території Івано-Франківської та Львівської областей рух транспортних засобів ускладнено через сильний снігопад, опади тривають.

Про це повідомляє прес-служба департаменту ДАІ.

Для розчищення доріг від снігу й уникнення утворення заторів служба автомобільних доріг Івано-Франківської області за погодженням із Державтоінспекцією ввела тимчасове обмеження на рух транзитного вантажного транспорту на деяких ділянках автодоріг.

Так, обмежено рух на ділянках: М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам'янка км 44-76; Н-09 Мукачево – Львів км 249-388; Н-10 Стрий – Чернівці – Мамалига км 18-129; Н-18 Івано-Франківськ – Тернопіль км 0-30.

Проблеми з рухом транспорту також зафіксовано у Львівській області через сильний снігопад. До 300 з 1800 населених пунктів Львівщини неможливо доїхати через заблоковані снігом дороги, повідомляє ZIK. У самому Львові нині зійшло з рейок три трамваї – через забиті снігом колії.

Складна ситуація спостерігається і на гірських перевалах, де застрягли 200 фур, повідомляє «Українська правда». Звільняти автомобілі зі снігового полону приїхали бригади МНС і військова техніка. Було встановлено три пункти обігріву, послугами яких скористалися близько 200 осіб.

Уночі 16 березня північною частиною території ще пройдуть сильні снігопади – це Бродівський, Сокальський і Радехівський райони.

Суттєве погіршення погодних умов і снігопади також спостерігають у Черкаській області. Там пройшли мокрий сніг із дощем.

Синоптики ж нічого аномального в березневому снігопаді не бачать.

«Сім’я циклонів, які наробили біди у Франції, Німеччині та Бельгії, тепер прийшли в Україну. Згадаємо також, що березень – це ще не весна, це тільки, як кажуть у народі, «передвесна». Для березня така погода – звичайне явище», – зазначила в. о. начальника відділу метеопрогнозів Львівського гідрометцентру Лариса Луцан.

За два дні на Львівщині випало від 60 до 90% місячної норми. Висота снігового покриву збільшилася порівняно з ранком 14 березня і становить на ранок 15 березня від 17 до 25 см.

Оценка материала:

5.00 / 2
Весняний сніговий колапс на Західній Україні паралізував рух 5.00 5 2
Життя та Стиль / Події
15.03.2013 2077
Еще материалы раздела «Події»