<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
25.03.2013 1709

Кредитні спілки «видурили» з українців 2 млрд грн

Шахраї з кредитних спілок та псевдокредитні спілки заволоділи щонайменше 2 млрд грн громадян України.

Про це повідомив голова Національної Асоціації кредитних спілок України Петро Козинець.

Як розповів УНН Козинець, на сьогодні в Україні існує понад 600 кредитних спілок та союзів, які акумулюють у собі понад 2 млрд грн вкладів.

Він зазначає, що в окремих з них справді є проблеми, але найбільше проблем у 50 спілок чи псевдоспілок, діяльність яких зупинено, але які залишили по собі близько 20 тисяч ошуканих вкладників.

«У деяких був явний кримінал, у деяких просто безглузда кредитна політика. На сьогодні за нашими оцінками, людей які не можуть повернути свої вклади близько 20 тисяч. Приблизна сума неповернених вкладів – до 2 млрд грн», - повідомив П. Козинець.

Він зазначив, що близько 15 тисяч ошуканих вкладників припадають на 10 найбільших установ, з яких деякі були просто «псевдоспілками».

П. Козинець зазначає, що необхідно внести корективи у законодавство, для унеможливлення у подальшому багатьох конфліктних ситуації, злочинних махінацій. Для цього зокрема, на думку Козинця, слід розширити та посилити функції регулятора ринку - Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, адже реального впливу на ситуацію, вважає він, ця установа сьогодні не має.

Про те найпершим завданням П. Козинець вважає, необхідність цивілізованого виведення з ринку фінпослуг проблемних спілок, які винні українцям гроші. Він зазначає, що більшості вкладникам цих спілок слід виплатити до 25 тисяч грн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кредитні спілки «видурили» з українців 2 млрд грн 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
25.03.2013 1709
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»