<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росіївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.04.2013 19:30 1288

У Львові розпочався перший в Україні суд присяжних

Сьогодні, 30 квітня, у Львові проходить перше в Україні судове засідання суду присяжних.

Сьогодні в Личаківському райсуді Львова суд присяжних у складі двох професійних суддів і трьох присяжних розпочав розгляд кримінального провадження стосовно обвинуваченого громадянина Марокко, якого звинувачують у вбивстві лікаря-травматолога Леона Фрайфельда.

Відбір присяжних відбувався згідно положень нового Кримінального процессуального кодексу України та підзаконних актів: зі списку присяжних, затвердженого ухвалою Львівської міської ради в кількості тридцяти осіб для Личаківського районного суду Львова, в автоматичному режимі визначено сімох присяжних.

Після відводу присяжних в автоматичному режимі визначено трьох основних та двох запасних присяжних, вказує УНН.

Обставини справи такі. На одній з центральних вулиць Львова вранці 19 жовтня 2012 р. 26-річний студент арабського походження, якого нещодавно відрахували з медичного факультету, з неймовірною злістю побив Леона Фрайфельда спочатку кулаками, а потім ногами. До місця інциденту швидко прибули співробітники патрульно-постової служби міліції та втихомирили бунтівника. Але, на жаль, медикам швидкої допомоги врятувати 67-річного лікаря не вдалося – від численних забоїв він помер до їх приїзду. Під час затримання хуліган був у стані сильного алкогольного сп'яніння і з'ясувати мотиви нападу міліціонерам одразу не вдалося. Проти нападника порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 115 КК України.

За скоєння злочину затримано громадянина Марокко, йому висунуто обвинувачення.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У Львові розпочався перший в Україні суд присяжних 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.04.2013 19:30 1288
Еще материалы раздела «Суспільство»