<
НОВИНИ ДНЯ: Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадянвсі новини дня
Життя та Стиль
Події
02.06.2013 10:00 2611

Одеса повільно оговтується від страшенного урагану

Потужний ураган атакував Одесу в ніч на 1 червня. 1 людина загинула від ураження струмом, 5 травмованих у лікарнях. Можливо, кількість жертв є більшою.  

Ураган, якого не було більше 30 років, тривав приблизно 15 хвилин. Але їх вистачило, щоб місто повністю паралізувало. Вітер швидкістю понад 30 м/с повалив більше 1 тис. дерев. Розтрощені десятки автомобілів. Було затоплено багато вулиць. У місті зникла електроенергія, почалися перебої з газом.

«На жаль, у нічну частину доби, крім держслужби із надзвичайних ситуацій, а також газових та електрослужб, практично не було кому надавати допомогу нашим жителям», - зізнався начальник ГУ ДСНС України в Одеській області Володимир Боделан.

Чимало одеситів змушені були кидали свої авто на півдорозі, щоб убрід, обминаючі завали із дерев, дістатися додому пішки. «Люди, видно, у трамваї ночували, бо ще у ковдри закутані», - розповідає про побачене в сюжеті ТСН один з одеситів.

Масштаби руйнувань комунальників вжахнули. Двірники чекають спецтранспорту, бо мітли безсилі.

На узбережжі, де центральні пляжі Аркадії, дерева падали просто на на літні кафе та ресторанчики. Велетенські хвилі забирали в море шезлонги та пляжні парасольки. Власники розважальних закладів намагаються врятувати те, що вціліло після урагану. Офіціанти та кухарі досі з жахом згадують паніку. У вечір п'ятниці на узбережжі традиційно була сила-силенна відпочивальників. Потоки дощу позмивали бруд з міських вулиць у море, купатися там заборонили санепідеміологи.

Мерія Одеси скасувала усі міські заходи до дня захисту дітей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Одеса повільно оговтується від страшенного урагану 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
02.06.2013 10:00 2611
Еще материалы раздела «Події»