<
НОВИНИ ДНЯ: Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
 Александр Шахов 23.07.2013 10100

Обережно, міліція: п'ятірка випадків, коли зустріч із міліціонерами ставала для людей летальною

Гучна справа зі зґвалтуванням мешканки смт. Врадіївка Ірини Крашковой двома міліціонерами змусила вибухнути Україну. Люди почали згадувати всі старі злочини, які міліція не розкрила свого часу, сподіваючись, що «щеплення Врадіївкою» спрацює і вдасться домогтися справедливості. Але найпроблемніші справи-глухарі – ті, де потерпілі вважають винними саму міліцію.

Жертва № 1. Ігор Індило, 20 років

02

Помер від травми голови у Шевченківському РВВС Києва

18 липня родина покійного студента знову почала ходіння по муках. У цей день Деснянський райсуд Києва почав розглядати справу загибелі студента Ігоря Індило — вже втретє із самого початку. Ігор помер три роки тому — 18 березня 2010 після візиту до Шевченківського рай­відділу міліції. Нагадаємо, хлопця приволік до РВВС його сусід за гуртожитком — дільничний Сергій Приходько. Привід — нібито п'яний дебош Індила. Живим хлопець із міліції не вийшов — швидка, що повторно виїхала, констатувала смерть від черепно-мозкової травми. Охоронці намагалися довести, що студент був п'яний, а голову розбив при падінні з лавки в камері райвідділу. Та відеозапис камер спостереження довів, що студента все ж таки заволокли до КПЗ вже в несвідомому стані, копали ногами і навіть пирскали водою з пляшки, намагаючись привести до тями після ймовірних побоїв. У підсумку двоє обвинувачених міліціонерів — черговий Сергій Коваленко та дільничний Сергій Приходько — відбулися вкрай м'яким покаранням. Коваленко амністували, він пішов з МВС на пенсію зі збереженням звання. А Приходько дали 5 років умовно.

«Ми категорично не згодні з вироком і сподіваємося, що новий суд відновить справедливість, — вважає мама Ігоря, Людмила Індило. — Чому ніхто з міліціонерів не отримав реального тюремного терміну за смерть мого сина?». Це питання донині без відповіді.

Оценка материала:

5.00 / 6
Обережно, міліція: п'ятірка випадків, коли зустріч із міліціонерами ставала для людей летальною 5.00 5 6
Життя та Стиль / Суспільство
 Александр Шахов 23.07.2013 10100
Еще материалы раздела «Суспільство»