<
НОВИНИ ДНЯ: МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.07.2013 13:00 892

Рахункова палата знайшла проблеми у Національному університеті

Протягом періоду із 2011-го по 2013-ий рік, Національний університет ім. Шевченка провів 6 наукових досліджень, результати яких, за експертними висновками НАН України і внутрішніми підсумками, не містили в собі новизни.  

Отже, 11 млн грн бюджетних коштів на ці дослідження використано неефективно, повідомляє прес-служба Рахункової палати у п'ятницю, 26 липня.
Такого висновку, на основі проведеного аудиту, дійшла Рахункова палата України.

Відомство також вирахувало, що передбачені урядовою постановою норми фінансування наукових досліджень і розробок, стажування науково-педагогічних і наукових працівників, студентів і аспірантів не забезпечуються, незважаючи на наданий університету статус дослідницького закладу.

Перевірка також засвідчила, що на наукову діяльність замість 25% виділяється менше 13% бюджетних коштів від загальної суми на утримання університету. Стажування за кордоном забезпечується на рівні 12-33% від визначених нормативів, при цьому обсяги фінансування відряджень зростають в основному за рахунок міжнародних грантів.

Для досліджень використовується фізично і морально застаріле обладнання, придбане у 1954-1988 роках і зношене на 100%. За три роки заклад спромігся виділити з власних коштів суму, яка становить лише 10% від фінансової потреби на купівлю обладнання для виконання досліджень світового рівня.

У повідомленні також зазначається, що останніми роками увага і вимоги керівництва університету до результативності наукової діяльності посилилися і зміни у цій сфері започатковані.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рахункова палата знайшла проблеми у Національному університеті 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.07.2013 13:00 892
Еще материалы раздела «Суспільство»