<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Події
26.09.2013 14:20 5005

40 українських тюремників сіли за два роки

Протягом 2010-2012 років за катування ув'язненого було засуджено одного працівника Державної пенітенціарної служби України.  

40 українських тюремників сіли за два роки

Про це повідомили у ДПтСУ.

«Протягом 2010-2012 років за катування (ст. 127 Кримінального кодексу України) засуджено 1 особу (стосовно 1 засудженого)», - йдеться у повідомленні ДПтС.

Водночас за цей період за зловживання владою або службовим становищем (стаття 364 Кримінального кодексу України) засудили 63 особи, а за перевищення влади або службових повноважень (стаття 365 Кримінального кодексу України) засудили 13 осіб.

«Із цієї кількості осіб 40 колишніх працівників засуджено до позбавлення волі на певний термін, 35 працівників звільнено від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши їм іспитовий термін, одному працівнику призначено покарання у вигляді штрафу», – повідомляють у ДПтС.

За вісім місяців 2013 року за зловживання владою або службовим становищем засуджено сім осіб, а за перевищення влади або службових повноважень засуджено одну особу.

«Із даної кількості двох колишніх працівників засуджено до позбавлення волі на певний строк, а шість працівників звільнено від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши їм іспитовий строк», – повідомляють у ДПтС.

Як відомо, дії, передбачені ст. 127, якщо вони вчинені працівниками правоохоронних органів, караються позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років, а якщо вони привели до смерті людини, то можливе й довічне позбавлення волі.

Тоді як згідно з ст. 364, правоохоронці можуть отримати від «п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років». А ст. 365 передбачає виправні роботи на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років.

За повідомленням «Тижня».

Оценка материала:

5.00 / 1
40 українських тюремників сіли за два роки 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
26.09.2013 14:20 5005
Еще материалы раздела «Події»