<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
15.10.2013 19:30 4734

І ЄС, і Митний союз допоможуть тільки олігархам - експерт

На звичайних українцях не позначиться ані поглиблення співробітництва України з ЄС, ані повернення курсу на зближення з Митним союзом.  

Таку думку озвучив політичний експерт Юрій Романенко.

«Для нас принципово нічого не зміниться, що б не сталося. Пішли би ми в Митний союз, пішли би ми в Європейський союз - в найближчій перспективі принципово нічого не зміниться. Угода про Асоціацію прописувалася з нашого боку досить хаотично. Багато у чому - виходячи з інтересів, в першу чергу, корпорацій», - розповів політолог..

За словами Ю. Романенко, загалом і у відносинах з ЄС, і у відносинах з Митним союзом, Україну представляє великий бізнес. «Та лінія, яку вони олігархи вистроюють і у відносинах з ЄС, і з Митним союзом, відображає захист їх інтересів», - вважає експерт.

Основний інтерес олігархів - збереження влади, яка дозволить зберегти контроль над своїми активами.

«В цьому плані вони бачать в Росії більше ризиків, ніж користі, тому виник дрейф в сторону ЄС. Друге - фінансова залежність. Нестабільність в українській ситуації, нестабільність в Росії призводить до того, що капітал тут не зберігається, а вивозиться закордон. В першу чергу в ЄС», - зазначив політолог.
Є ризик втратити свої капітали, якщо зберігаєш їх в країнах, з якими немає гарантованих гарних відносин, підсумовував експерт.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 2
І ЄС, і Митний союз допоможуть тільки олігархам - експерт 5.00 5 2
Політика / Україна
15.10.2013 19:30 4734
Еще материалы раздела «Україна»