НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами  Головне із нового закону про мобілізацію: відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців  Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина  Синоптики попереджають про негоду 18 квітня: де будуть грози, мокрий сніг і "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
19.10.2013 16:02 1803

Янукович прагне відправити Тимошенко на лікування в кайданах – Олександр Тимошенко

Влада замість прийняття компромісного варіанту вирішення справи Юлії Тимошенко, запропонованого місією Європарламенту, вигадує різні маневри для гальмування її виїзду за кордон на лікування.

«Мені здається, що влада зараз не хоче цього робити і вигадує всілякі маневри, щоб відтягнути момент відправки її на лікування. До того ж режим хоче це зробити в максимально принизливій формі, мало що не в наручниках і кайданах. По-моєму, це неприйнятно. Я підтримую як варіант логіку дій, що її запропонували Кокс і Кваснєвський – це «часткове помилування». На лікування Юлія повинна відбувати вільною людиною, українкою, громадянкою, яка користується всіма громадянськими правами», - сказав чоловік екс-прем'єр-міністра України Олександр Тимошенко.

Зокрема, на його думку, про один з таких маневрів свідчить заява провладних політичних сил про необхідність ухвалення спеціального закону, який повинен регулювати можливість виїзду Юлії Тимошенко на лікування за кордон. «Ми всі прекрасно розуміємо, що більшістю у Верховній Раді командує президент. Яку команду дасть Янукович, за те й проголосує його кишенькова більшість на чолі із так званим «диригентом» Чечетовим. І знову ж нагадаю: вони хочуть це зробити максимально принизливо для Юлії. Не даремно всі кликуни Партії регіонів говорять про варіант, коли лікування проводиться у перервані терміни. Тобто лікування не зараховується до строку незаконного вироку. Але, знову ж таки, на тлі компромісу з приводу лікування, на який Юлія пішла першою, не очікуючи нічого від влади, всі забувають про головне: вона незаконно засуджена», - наголосив чоловік Юлії Тимошенко.

«Юлія прийняла пропозицію місії Кокса-Кваснєвського щодо лікування за кордоном. Вона пішла на цей компроміс тільки заради європейських перспектив України. Якщо у президента є політична воля і бажання виконати свої обіцянки, а також зобов'язання, взяті Україною щодо виконання критеріїв, необхідних для підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом, у цьому випадку Юлію направлять на лікування найближчим часом», - підкреслив Олександр Тимошенко.

За матеріалами: Радіо Свобода

Оценка материала:

4.00 / 4
Янукович прагне відправити Тимошенко на лікування в кайданах – Олександр Тимошенко 4.00 5 4
Політика / Україна
19.10.2013 16:02 1803
Еще материалы раздела «Україна»