<
НОВИНИ ДНЯ: Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.10.2013 19:30 731

В Грузії відновлять та реконструюють музей Сталіна

Державний музей Сталіна в його рідному місті Горі в Грузії в 2014 році буде оновлено з точки зору зміни контексту експозиції.

 

З такою ініціативою виступило грузинське міністерство культури. У ході реекспозиції музей не буде закриватися, і гості зможуть відвідувати його безперешкодно.

«У рамках проекту буде змінено контекст експозиції. Він буде реалістичним, про те, що насправді відбувалося в той час (правління Сталіна). Зміст експозиції буде переглянуто. Стара експозиція слугувала культу особи Сталіна, а нова експозиція буде заснована на реальних, історичних фактах» , - розповіла радник міністра культури і охорони пам'яток Грузії у сфері культурної спадщини Інга Карая.

Чиновниця наголосила, що нова експозиція «не буде агресивною і спрямованою проти Сталіна».

Навесні 2012 року передбачалося, що музей Йосипа Сталіна в Горі буде перетворений на музей сталінізму.

Щодо пам'ятника Сталіну в центрі Горі, який демонтували в 2010 році, а потім прийняли рішення відновити, то це питання поки не вирішене. «Якщо пам'ятник буде переданий музею, його буде виключно в якості музейного експонату, а не пам'ятника», - зазначила Карая.

Державний музей Сталіна був заснований в 1937 році з ініціативи Лаврентія Берії. У ньому зберігається понад 47 тисяч експонатів. До складу музейного комплексу входять меморіальний будинок, де народився Сталін, будівля для експозицій, особистий вагон Сталіна, в якому він приїжджав на зустрічі з союзниками в Тегеран, Ялту і Потсдам. У музеї зберігаються також і особисті речі «вождя народів».

За повідомленням News.ru.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Грузії відновлять та реконструюють музей Сталіна 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
25.10.2013 19:30 731
Еще материалы раздела «Суспільство»