НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Політика
Україна
07.11.2013 16547

Україна розпочинає інформаційну війну з Росією

Участь в інформаційній війні проти Москви контрольованих владою та наближеними до неї олігархами ЗМІ, а також досить різкі заяви урядовців і політиків, які традиційно вважалися проросійськими, свідчить про зміну точки зору на співпрацю з Росією.

«Раніше представники нинішньої влади активно проводили думку про те, що без співпраці з Росією, основним економічним партнером, без постачання звідтіля енергоносіїв та збуту на тамтешньому ринку вітчизняних товарів Україна існувати не зможе. Зараз періодичні офіційні декларації про «важливість поглиблення співпраці з Євразійським простором» дедалі частіше нівелюються інформаційними повідомленнями, які переконують, що насправді без Москви можна й потрібно жити та розвиватися», – пише журналіст та політолог Олександр Крамар.

Наприклад, Юрій Бойко, який колись сформував собі імідж одного із провідних лобістів енергетичної співпраці з Росією, у відповідь на вимогу Газпрому негайно погасити борг за імпортований у серпні газ заявив, що з початку цього року імпорт блакитного палива з РФ Нафтогазом зменшено до 11 млрд кубометрів замість передбачених чинним контрактом 40 млрд кубометрів (те, що значні обсяги імпортують структури Фірташа та інших олігархів, залишилося за дужками).

Експерт вважає, що це важливий злам у позиції офіційних осіб, який у разі прогнозованого продовження торговельної та інформаційної воєн дедалі більше проектуватиметься й на сприймання широкого загалу їхніх прихильників та населення країни загалом.

«Наслідком стає поступове усвідомлення, що Росія хоч і великий географічно та історично близький, однак украй ризикований і ненадійний партнер, аби бути основним для України. А водночас, що це зовсім інша країна, зі своїми інтересами, які в низці випадків суперечать українським і які вона без жодних застережень готова відстоювати на шкоду інтересам Києва й наших громадян та перспективам двосторонніх відносин. Та й для російської суспільної свідомості інформаційна війна з Україною не мине безслідно», - вважає Крамар.

За матеріалами Тижня

Оценка материала:

5.00 / 5
Україна розпочинає інформаційну війну з Росією 5.00 5 5
Політика / Україна
07.11.2013 16547
Еще материалы раздела «Україна»