<
НОВИНИ ДНЯ: Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списативсі новини дня
Політика
Україна
22.11.2013 11856

На Україну чекає жорстка диктатура криміналу – Чорновіл

Народний депутат чотирьох скликань Верховної Ради Тарас Чорновіл вважає, що призупинення євроінтеграції загрожує Україні білоруським сценарієм у найгіршому його варіанті.

Чорновіл прогнозує, що Україні загрожує «чітка білорусизація». «Однак, в Білорусі все таки більшість чиновників не беруть хабарі, більш-менш адекватно виконують свої функції… Натомість у нас крім закручування гайок тоталітаризму, введення російського фактору і повзучої російської окупації ще й жорстко криміналізована влада. Тому (прогнозую - ред.) білоруський сценарій - тільки ще в гіршому вигляді», – зазначив він.

Говорячи про перспективи євроінтеграцїі України, Чорновіл зазначив, що вдруге зібрати такий кворум підтримки угоди про асоціацію з Україною країнами ЄС, як був до цього часу, навряд чи вдасться.

«Другий раз зібрати такий кворум згоди (країн ЄС - ред.) – неможливо. Є кілька причин. По-перше, – часовий фактор – до 2015 року нічого не відбудеться. Попереду вибори в ЄС, новий склад Єврокомісїі. Не думаю, що у нове керівництво буде особливо прихильним до розширення (ЄС - ред.). Думаю, що після 2015 року в нас також відбудуться події, які тему євроінтеграції закриють на дуже багато років», – зазначив Чорновіл.

На його думку, якщо найближчим часом не відбудеться зміни влади, то «імовірність відновлення переговорів до 2020 року є нереальною, а потім це вже не буде темою розмови».

Водночас Чорновіл зазначає, що не міг прогнозувати такий сценарій подій навколо української євроінтеграції. «У мене все таки була надія, що він не дурак. Напевно, я помилився. Мені доводилося з ним (Януковичем - ред.) працювати і здавалося, що все ж таки це людина, яка може оцінювати певні наслідки своїх дій і щось прораховувати. Напевно не може… Тим паче, що раніше він і сам говорив в своєму середовищі, що Путіну вірити не можна за жодних умов», – зауважив Чорновіл.

За матеріалами «Тижня»

Оценка материала:

5.00 / 8
На Україну чекає жорстка диктатура криміналу – Чорновіл 5.00 5 8
Політика / Україна
22.11.2013 11856
Еще материалы раздела «Україна»