<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
22.11.2013 17:00 14478

Генпрокуратура розповіла, що «накопала» у ДАІ

За результатами розгляду подання Генеральної прокуратури Міністерством внутрішніх справ порушення усунуто, до відповідальності притягнуто 7 посадовців.  

Про це повідомив заступник начальника Головного управління - начальник управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Артем Єременко.

Зокрема, як зазначив А.Єременко, під час перевірки додержання вимог Закону України «Про адміністративні послуги» в діяльності Департаменту ДАІ МВС було виявлено таке правопорушення як неприведення у відповідність вимогам вказаного Закону підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють порядок надання адміністративних послуг.

«Унаслідок цього усупереч вимогам законодавства плата за надання адміністративних послуг в окремих випадках вносилась суб'єктами звернення не одноразово за весь комплекс дій та рішень, включаючи вартість бланків, експертиз, отримання витягів з реєстрів тощо, а окремо за кожну дію. Як результат, зазначені кошти перераховувалися до різних бюджетів», - пояснив він.

Так, навів приклад начальник Управління, при наданні послуг, пов'язаних з видачею бланків, суб'єктами звернення додатково оплачується вартість цих бланків. Хоча це суперечить вимогам вказаного Закону.

«Це призвело до того, що загалом у першому півріччі 2013 року Державтоінспекцією до спеціального фонду державного бюджету перераховано 245 млн грн, отриманих за бланки. Хоча ці кошти мали надійти до загального фонду держбюджету», - наголосив він.

А. Єременко звернув увагу і на те, що також не приведено у відповідність із вимогами вказаного Закону відомчі накази, якими встановлено переліки документів, необхідних для отримання адміністративних послуг, платність і строки їх надання, перелік підстав для відмови.

«Державтоінспекцією своєчасно нормативно не врегульовано процедуру державної акредитації закладів, які здійснюють підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів. Відтак належний державний контроль у сфері безпеки дорожнього руху за їх діяльністю не здійснювався», - сказав він.

Крім цього, додав він, порушуються положення Закону щодо заборони вимагати від суб'єкта звернення непередбачених законодавством документів та інформації.

«Наприклад, у випадку викрадення автомобіля, якщо власник має намір і надалі використовувати його ідентифікаційний номерний знак, то для того, щоб одержати висновок щодо такої можливості, йому потрібно було подати довідки про факт незаконного заволодіння та перебування в розшуку транспортного засобу тощо. У випадку, коли автомобіль перебував у ДТП – довідку про дорожньо-транспортну пригоду. Хоча насправді ці документи і так перебувають у розпорядженні ДАІ», - пояснив він.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
Генпрокуратура розповіла, що «накопала» у ДАІ 5.00 5 1
Політика / Україна
22.11.2013 17:00 14478
Еще материалы раздела «Україна»