<
НОВИНИ ДНЯ: Астрономи відкрили найбільшу чорну діру Чумацького Шляху: вона у 33 рази перевищує Сонце  Чому літаки США захищали Ізраїль, а не Україну: аналіз The Atlantic  Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порціївсі новини дня
Політика
Україна
22.11.2013 17:45 5919

Путін все одно доб’є Януковича - Чорновіл

Відмова від угоди про асоціацію з ЄС та зближення з Росією не принесе українській владі ані політичних, ані економічних вигод.  

Таку думку висловив народний депутат чотирьох скликань Верховної Ради Тарас Чорновіл.

«Якби Янукович був улюбленцем Росії, то міг би торгуватися, як наприклад, це робила Тимошенко... З Януковичем такого не буде... У відносинах з Януковичем, думаю, домінуючим буде ірраціональний фактор зневаги і огиди... З ним не гратимуться в певні ігри. Очевидно, спочатку йому дадуть чергову знижку на газ, тимчасове послаблення на кордоні. Хоча після харківських домовленостей вже знаємо, як це все відбувається – знижка, яка моментально переросла в те, що ціна стала ще вищою», – зазначив Чорновіл. І додав, що тим більше, що Янукович не є «бажаною фігурою для Путіна на наступний президентський термін».

«Думаю, Росія почне грати проти нього свої ігри... Пресинг вочевидь почнеться, просто носитиме непублічний характер, але, думаю, Путіну буде цікаво добивати Януковича в тому числі і фактором Тимошенко. Так що цього фактора він точне не позбувся», – зазначив він.

На думку Чорновола, незначне послаблення, яке Росія вочевидь зараз демонструватиме до України, не принесе Києву економічної вигоди.

«Певне послаблення, яке зараз буде, не встигне принести економічний ефект, тому що нове закручування гайок почнеться з пресингу про вступ в Митний союз. І це вже буде серйозніше, ніж раніше, коли Росія боялася не переграти чи не перетиснути. Досі була альтернатива. Зараз її нема. Це вже боротьба сам на сам з Росією і Путіним», – додав він.

За повідомленням «Тижня».

Оценка материала:

5.00 / 3
Путін все одно доб’є Януковича - Чорновіл 5.00 5 3
Політика / Україна
22.11.2013 17:45 5919
Еще материалы раздела «Україна»