<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
23.11.2013 9073

Чому я пiду на Майдан?!

«На Майданi немає лiдера!», «проголошують якiсь пусті гасла», «вони не знають, що казати i що робити». Такими повідомленнями вiд тих, хто був на Майданi, сповнена моя стрічка на Фейсбуцi.

Мені не треба казати, що робити. Мені не потрiбнi там анi полiтикочиновники, анi шоумени. Жодний з них не скаже того, що я хочу почути. Я свідома того, що роблю: знаю, чому i заради чого. Я хочу іншої країни для себе i для своїх дітей. А всі ці спікери хай краще жують. Все, що для мене важливо, написано у листі однiєi жінки, яка так само свідома у своїх діях.

Я ненавиджу масовки - з моїм зростом ні я там нічого не побачу, нi мене. Але в життi є такi подiї, на яких просто треба бути - днi народження дiтей, весiлля сестри, похорон близьких. Можете нічого не казати - просто треба виконати свій обов'язок. Прийти і бути разом зі своєю країною.

Я не буду нічого на собі писати - «Хочу в Європу» чи щось подібне. Я давно в Європі i люди, яких я поважаю, так само 100-вiдсотковi європейці - ще треба таких пошукати у Вiднi чи Парижі. Європа - вона у головах, так само як i «разруха».

Я не бегу от России - она во мне с половиной моей крови. Я люблю русский язык, я знаю русскую культуру лучше, чем 99% живущих в нынешней России. Но Путин - это не мой выбор. Пусть остается за большим забором.

У мене алергія на полiтикочиновникiв - i я дуже співчуваю політичним журналістам, які повинні про це писати майже кожного дня. Але вчора мені чомусь видався симпатичним Вiталiй Кличко, коли виступав на одному з цих недолугих ток-шоу. Сама себе питала - чому? А потім зрозуміла - у нас з Вiталiєм одне бажання - відправити у нокаут всіх цих лицемiрiв i крадiїв. Тільки Єфремов про нацiональнi інтереси - а йому хук зліва, тільки Бойко про робочі місця - хук справа, Азаров про підтримку національного виробника - тут його i в нокаут. От би цих гламурних крадіїв зобов'язати споживати самі українські товари - i почати з автiвок та холодильників виробництва їх друзів - Васадзе i Ландiка. Куди б i подівся їх патріотизм?! Злиденна влада у злиденній держава. Але у першої злиденність - духовна, а другої - матеріальна.

Звичайно, я ніколи не зможу - та й не хочу - зрозуміти логіку дій цих людей. Але все одно досі не вірю у абсолютне зло. Невже можна не скористатись можливістю зробити щось добре, за що тебе будуть поважати твої онуки?!

Я йду на Майдан, бо я хочу іншої долі i влади для своєї країни.

Олена Шрамко, головний редактор
тижневика «Контракти» та сайту «Контракти.UA»

 

*******

Мустафа Найем: В 18:00 там же – на #Евромайдане. Сегодня важный день. Завтра на нашем месте планируют провести другой митинг другие люди. Думаю, вы догадываетесь, о ком я. Нас должно прийти столько, чтобы ни у кого не возникло соблазна ночью занять #Евромайдан. Кстати, сегодня намного теплее и если я правильно все понимаю, теплее будет и в выступлениях

Оценка материала:

4.83 / 24
Чому я пiду на Майдан?! 4.83 5 24
Політика / Україна
23.11.2013 9073
Еще материалы раздела «Україна»