<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
10.12.2013 8562

Евромайдан: хроника последних суток

Facebook-обзор событий в центре столицы глазами политиков, журналистов и просто неравнодушных людей.

 

22 ч. назад. Юрий Луценко, экс-министр внутренних дел

Кияни! Єдиний спосіб зберегти мирну європейську Україну - ваш негайний вихід на Майдан! Спецназ недієвий проти сотень тисяч. За нашу і вашу свободу!

19 ч. назад. Вахтанг Кипиани, журналист

Дуже важливо! Від людини, якій я довіряю. Рішення щодо долі Майдану приймає група з 6-7 людей: Янукович, Клюєв, Сівкович, Портнов, екс-глава СБУ Радченко і колишній глава СБУ в Донецькій області, нардеп Самойленко. Вони налаштовані на розгін і подальший розкол країни. Група координує свою діяльність з ФСБ. Медведчук десь поруч, не сумніваюсь.

13 ч. назад. Андрей Черников, журналист

Штурма зданий не было, разгона майдана не было, но убрали блокпосты оппозиции в правительственном квартале. Не могу согласиться, что при этом нужно бодаться с милицией (опасно для здоровья и бесперспективно), но ведь в планах был пикет зданий, а не блокирование. Разница между ними маленькая, но есть. Президент хочет завтра встретить гостей из ЕС, сидя на своем троне.

11 ч. назад. Сергий Квит, ректор Киево-Могилянской акедемии

Майдан стоїть. Суворі обличчя охоронців, періодичні тривоги. Жарти, молодь співає. Чай, бутерброди, обігрів для солдатів внутрішніх військ, які сині від холоду, іноді засинають. Безперервний концерт, інформації від політиків про блок-пости в «урядовому кварталі», що зносяться один за одним. Люди, які живуть і діють в унісон. Немає сумнівів. Революція гідності.

8 ч. назад. Андрий Парубий, народный депутат

8:00. Євромайдан. Це була важка ніч! Одна з найважчих. Сьогодні тут було, як на фронті. Але незважаючи на атаки беркуту Майдан вистояв! Біля Адміністрації президента, на перехресті Інституцька-Банкова, в оточенні «Беркута» і внутрішніх військ біля барикада двоє майданівців.

«Коли зняли вашу барикаду, - питаю я?»
«Нашу барикаду не зняли. Поки ми тут - барикада стоїть».

Світає. Нечиста сила ховається. Ми вистояли. Вистояли ще одну ніч на Майдані!

8 ч. назад. Александр Сочка, экс-народный депутат

Добрий ранок! Я спати. «Нє кантавать!» Годинок п’ять...

6 ч. назад. Ирина Геращенко, народный депутат

Ми всі пережили важку ніч. Особливо ті хлопці, що були на барикадах. Народні депутати від опозиції-чоловіки всю ніч провели з мітингувальниками. Так, беркут відтіснив всіх на Майдан, але там зараз нормально атмосфера, ніякої поразки і паніки, бо ми відстоюємо ідею. Ми стоїмо за ПРИНЦИПИ. Тим часом Печерськом ведуть багатотисячну колону «прихильників Януковича», похмуру, проплачену, з очима без вогню і без віри. І щось попереду - жодного діпутата від ПР. Агов, Бондарєнки - Олєйники - Кінахи - Царьови - і іже з ними? Ви де? Чи ваша партія заплатила за мітинг і на цьому взаємовідносини з електоратом закінчилися ? Тим часом Лук’янов вчора приходив на наш Майдан в оточенні охоронців. Ще парочка регіоналів дзвонила, що приходили подивитися. Ходіть - ходіть, може трохи більше зрозумієте, чим ваш проплачений натовп відрізняється від НАРОДУ дипломатами, в регіонах, з різними соціальними прошарками. Працюємо, щоб разом і мирно змінити цю прогнилу систему (соррі за багато букв і пафос)

4 ч. назад. Виктор Чумак, народный депутат

Про стан... Розблокування пікетів на вулицях біля урядового кварталу проводилось судовими виконавцями на підставі рішень судів по скаргам громадян щодо обмеження руху. На фото вулиця Грушевського від Європейської площі до Садової. Повністю перекрита правоохоронцями і навіть з пропускним режимом. З логікою як завжди, напряг. По факту ми маємо заходи режиму надзвичайного стану без його оголошення.

4 ч. назад. Андрей Павловский, народный депутат

Друзі! Нагадую про акцію: «Київська варта» започатковану киянами, нічне чергування на майдані киян, у три зміни по 3 години, з 23.00 до 8 ранку! Треба дати людям на майдані відпочити і погрітися! Просимо приходити на майдан щодня. Прошу розповсюдити в Соціальних мережах серед друзів-киян! Чим нас більше на Майдані, тим менше вірогідність силового розгону!!!

4 ч. назад. Елена Кондратюк, народный депутат

В нас спокійний робочий настрій!:)

3 ч. назад. Евгений Кузьменко, журналист

Сходил на 4-м этаже Дома Профсоюзов в туалет, затем по пути подышал ароматами несвежих носков героических активистов, спящих в коридоре и фойе. Спустился в пресс-центр и теперь пью чай с лимоном, заедая его курассаном фирмы «Агрофирма». Чувствую себя аристократом.)

3 ч. назад. Олег Тягнибок, народный депутат

Згадав молодість, коли працював медбратом... Після штурму «Беркутом» нашого блокпосту на Лютеранській

1 ч. назад. Ирина Геращенко, народный депутат

Тим часом, попри те, що є Договор оренди Будинку профспілок, сьогодні отримали рішення Шевченківського суду про примусове виселення і заборону входу до БП всіх, окрім працівників будинку профспілок.

1 2 3 4

 

Продолжение следует...

Стилистика и орфография авторов сообщений сохранены

Оценка материала:

5.00 / 1
Евромайдан: хроника последних суток 5.00 5 1
Політика / Україна
10.12.2013 8562
Еще материалы раздела «Україна»