<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Україна
30.01.2014 14:00 913

Львівського активіста засудили за перекриття дороги

Галицький районний суд Львова визнав винним активіста львівського Євромайдану, чиновника Львівської міськради Андрія Шевціва у перекритті дороги біля села Гамаліївка, але звільнив його від кримінальної відповідальності.  

Сам Андрій Шевців сказав, що він подаватиме апеляцію. Рішення суд прийняв 29 січня.

«Прокуратура закрила справу по Гамаліївці, однак міліція та прокуратура підтвердили факт моєї провини і без ознайомлень передали справу в суд. Суд виніс рішення, що я винний у вчинені правопорушення, але враховуючи прийняті закони, звільняюся від кримінальної відповідальності», – сказав він.

За слова Андрія Шевціва, він не погоджується із цим і подаватиме апеляцію. «Я не вважаю себе винним. Мій захисник вважає, що немає жодного доказу, що саме я був організатором блокування дороги», - додав чиновник.

Нагадаємо, прокуратура Львівської області у зв'язку із набуттям чинності ЗУ «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» закрила 6 кримінальних проваджень, серед яких справа щодо перекриття траси Київ-Чоп біля селі Гамаліївка 26 листопада минулого року.

26 листопада минулого року активісти Євромайдану перекрили дорогу біля села Гамаліївка через те, що автобус заблокували працівники ДАІ і активісти не могли їхати до Києва. Після цього за фактом перекриття траси відкрили кримінальне провадження.

Додамо, Андрій Шевців розповів, що він прибув на місце події, коли рух транспорту у напрямку до Києва був обмежений. Посеред дороги, перед колоною машин, стояв патрульний автомобіль ДАІ, перегородивши таким чином дорогу. Коли Андрій Шевців підійшов ближче до автобуса, там уже було багато людей: пасажири автобуса, активісти, працівники міліції. З їхніх слів він зрозумів, що інспектори ДАІ зупинили автобус та близько 30 хвилин повторно перевіряли документи, згодом хтось з автобуса зірвав номерний знак. Шевців зазначав, що він намагався врегулювати ситуацію, а не перекривав дорогу.

За повідомленням ZAXID.net.

Оценка материала:

5.00 / 1
Львівського активіста засудили за перекриття дороги 5.00 5 1
Політика / Україна
30.01.2014 14:00 913
Еще материалы раздела «Україна»