<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Політика
Україна
06.03.2014 21:45 20608

Кримські тюремники будуть стріляти по нападниках

Кримська пенітенціарна служба буде, у випадку збройного нападу, захищатись таож за зброєю в руках.

 

Про це заявив сьогодні новопризначений керівник Державної пенітенціарної служби України Сергій Сидоренко.

За його словами, пенітенціарна служба не належить до Міноборони, відтак на неї не поширюється наказ не застосовувати зброю в Криму.

"Заклади виконання покарань мають такий режим, що в разі спроби руйнування їхніх споруд або намагання проникнути досередини – охорона має право одразу ж застосовувати зброю. На випадок штурму зброї в нас достатньо. Якщо ж будуть спроби блокувати установи виконання покарань в Криму – то вони мають запас продовольства і всього необхідного на три місяці. А за цей час кризу в Криму буде подолано", – сказав Сидоренко.

Він висловив упевненість, що кримська автономія залишиться у складі України.

Також він повідомив, що на випадок війни пенітенціарії мають плани евакуації працівників та ув'язнених.

Однак нині вони застосовуватися не будуть, оскільки, за словами очільника ДПС, офіційно війна не оголошена. У Криму діють один слідчий ізолятор, дві виправні колонії та виправний центр, в яких перебувають понад 3200 ув'язнених.

Нагадаємо, 3 березня самопроголошена влада Криму закликала пенітенціаріїв перейти на їхній бік, але отримала відмову. Наступного дня була спроба підпалу сімферопольського відділу кримінально-виконавчої інспекції.

За повідмоленням Радіо "Свобода".

Оценка материала:

5.00 / 4
Кримські тюремники будуть стріляти по нападниках 5.00 5 4
Політика / Україна
06.03.2014 21:45 20608
Еще материалы раздела «Україна»