<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
09.03.2014 10:30 1346

Туреччина підтримала теріторіальну цілісніть України

Міністр ЄС Туреччини Мевлют Чавушоглу закликав Росію не втрачати здоровий глузд і визнати територіальну цілісність України.  

За словами турецького міністра, військове вторгнення Росії в Крим неприпустиме і порушує міжнародне законодавство.

Чавушоглу також закликав ООН та Раду Європи, членом яких є Росія, прискорити свої дипломатичні атаки. Він запевнив, що Туреччина буде робити все можливе для запобігання воєн і конфліктів.

Крім того, в МЗС Туреччини зазначили, що рішення про референдум в Криму є небезпечним і помилковим, зважаючи на наявність різних етнічних груп на півострові, і закликало до діалогу та здорового глузду всі сторони конфлікту.

Також сьогодні в Анталії місцева кримсько-татарська громада провела акцію протесту «Путін! Руки геть від України». До акції приєдналися і українці, що проживають в Туреччині.

«Якщо ще якихось кілька місяців тому туркам доводилось пояснювати, що у нас на балконі висить прапор України, а не футбольної команди «Фенербахче», то тепер, коли ми йдемо по Анталії, загорнуті в українські прапори, перехожі викрикують: «Україна! Ми з вами!», - розповідають українці, що живуть у Турції.

Тим часом російські ЗМІ розповсюджують неправдиву інформацію, що Туреччина в конфлікті навколо Криму підтримує Росію.

За повідомленням Еспресо.TV.

Оценка материала:

5.00 / 3
Туреччина підтримала теріторіальну цілісніть України 5.00 5 3
Політика / Україна
09.03.2014 10:30 1346
Еще материалы раздела «Україна»