НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
06.04.2014 9777

Американський юрист виніс «вирок» активам Фірташа

На думку американського юриста Джина Бурда, який мав досвід судових тяганин в Америці в інтересах українських клієнтів, Дмитру Фірташу не дадуть можливості перепродати свої активи до вироку.

«У індійській справі передбачене покарання від 5 до 20 років за кожне з чотирьох порушень. Також передбачена конфіскація всього майна, за допомогою якого здійснювався вплив на злочинну організацію. У цьому випадку, на думку американського уряду, таким майном є вся Group DF. В обвинувальному висновку сказано, що саме Group DF дозволяла Фірташу здійснювати вплив, необхідний для скоєння злочинних дій. На цій підставі, уряд вимагає конфіскації всієї Group DF», - зазначає Бурда.

Крім цього, конфіскація має силу з моменту здійснення протизаконного акту, і уряд має право анулювати всі угоди з майном Group DF, починаючи з дня, коли стало відомо про конфіскаційний позов - тобто починаючи з квітня 2014 року. Тому тепер кожний, хто прагне купити активи Group DF, ризикує виявитися віч-на-віч із американським урядом у боротьбі за право власності.

«Звичайно, ми можемо говорити про практичну сторону питання. Наскільки така конфіскація реальна, коли власність перебуває за межами США? Раджу насамперед звернути увагу на справу Лазаренка, активи якого заморожені й боротьба за них іде в США й офшорних зонах. Процес, звичайно довгий, але цілком робочий у багатьох країнах. Напевно, будуть країни, такі як Росія чи Україна, де таку конфіскацію буде складно здійснити. Але грошові потоки й банківські рахунки зупинити досить просто», - резюмує юрист.

За матеріалами: Українська правда

Оценка материала:

5.00 / 3
Американський юрист виніс «вирок» активам Фірташа 5.00 5 3
Політика / Україна
06.04.2014 9777
Еще материалы раздела «Україна»