<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
08.04.2014 15230

Росія залишиться без двигунів до БМП

Шведський автомобільний концерн Volvo заморожує спільний проект дочірньої французької фірми Renault Trucks Defense з «Уралвагонзаводом» щодо створення бойової машини піхоти. Про це повідомила представник концерну Карін Вік.

«Так як ми бачимо багато факторів невизначеності навколо нашого можливої взаємодії, ми призупинили протокол про співпрацю», - заявила вона.

За кілька днів до цієї заяви директор з маркетингу Renault Trucks Defense Марк Шасіліан визнав, що на співпрацю з «Уралвагонзаводом» вплинула політична ситуація. «Проект застопорився через політичну ситуацію, яка зараз всім очевидна, але це не означає, що проект закінчився», - цитує його слова DW.

Французи повинні були виробляти двигун для БМП «Атом». Оскільки мова йшла про мотор Volvo, то угода вимагала згоди шведського уряду.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн Євросоюзу в ході зустрічі в Афінах в суботу узгодили необхідність вироблення нової стратегії щодо Росії. При цьому дипломати виступили за те, що новий раунд санкцій буде представлений лише в разі подальшої ескалації української кризи.

Оценка материала:

5.00 / 6
Росія залишиться без двигунів до БМП 5.00 5 6
Політика / Україна
08.04.2014 15230
Еще материалы раздела «Україна»