<
НОВИНИ ДНЯ: Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
11.04.2014 22:41 6804

Сепаратизм на Сході на руку Фірташу і Ахметову

Дестабілізація суспільно-політичної ситуації на Сході України вигідна олігархам, які не хочуть сильного президента

Таку думку висловив політолог, заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, коментуючи позицію Ріната Ахметова і Дмитра Фірташа у ситуації із сепаратистами на Сході України.

«Ахметов має бізнес в тих областях, і він хоче, щоб він працював, цей бізнес, і далі. Мова йде про те, щоб залишити статус-кво, повторити 2005 рік. Їх це влаштовує – щоб слабкий президент був, щоб далі декілька олігархічних груп боролися», - вважає експерт.

Інший експерт, директор енергетичних програм центру НОМОС Михайло Гончар зазначив, що не можна виключати сценарій, що відносно лояльні до Росії олігархи Ахметов і Фірташ зможуть домовиться з владою РФ з приводу своїх активів у Криму

«Наприклад, якщо подивитися, що у сітці мовлення АРК залишився з українських каналів тільки ТРК «Україна» (належить Ахметову, - ред.), то це про щось говорить.

Але потрібно пам'ятати, що в Росії є свої олігархи, і деякі з них незадоволені політикою Криму. Тому, можливо, з ними будуть розплачуватися кримськими активами», - вважає Гончар.

Як ми сьогодні повідомляли, псевдовлада Криму витісняє Ахметова з енергетичного ринку півострова, прийнявши рішення про створення державного республіканського унітарного підприємства «Крименерго». При цьому на сьогоднішній день головним енергопостачальником в Криму є компанія «ДТЕК Крименерго», що входить в холдинг ДТЕК Ріната Ахметова.

За матеріалами Еспресо.TV

Оценка материала:

4.00 / 2
Сепаратизм на Сході на руку Фірташу і Ахметову 4.00 5 2
Політика / Україна
11.04.2014 22:41 6804
Еще материалы раздела «Україна»