НОВИНИ ДНЯ: Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Політика
Україна
12.04.2014 7196

На Донбасі з’явився новий осередок тероризму

Вночі cепаратисти взяли штурмом будівлю прокуратури Донецької області, яку станом на ранок вже звільнено, а також захопили райвідділ міліції у Слов'янську.

Як зазначають самі учасники захоплення прокуратури в групі «Антимайдан Донецьк» у соцмережі «ВКонтакте», «народ з прокуратури вже йде на ОДА, менти їх не чіпали, просто вигнали з прокуратури», пише «ОстроВ».

На їх думку, група осіб штурмувала прокуратуру з власної ініціативи. «Прокуратуру деякі хлопці взяли, щоб, напевно, справи свої спалити, або мали на меті особисті цілі», - наголошується в повідомленні.

Як повідомив у своєму Facebook журналіст, редактор «Новостей Донбасса» Олексій Мацука, наразі прокуратура працює в штатному режимі. «Вночі сепаратисти намагалися захопити будівлю прокуратури Донецької області, однак правоохоронні органи зуміли запобігти захопленню. Разом з тим сепаратисти встигли пошкодити частину майна всередині будівлі, також зафіксовані факти мародерства», - зазначив Мацука.

Пізніше у прокуратурі Донецької області заявили, що за фактом захоплення будівлі облпрокуратури відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 294 (масові заворушення), повідомляє Інтерфакс-Україна. «12 квітня близько 6:05 ранку група невідомих молодиків у масках і з битами увірвалася в будівлю прокуратури . Не висуваючи вимог, агресивно налаштовані загарбники в кількості близько 40 чоловік почали барикадувати входи в будівлю меблями. О 7:30 після переговорів невідомі в масках залишили будівлю прокуратури», йдеться у повідомленні.

За фактом спроби захоплення приміщення відкрито кримінальне провадження, на місці працює слідчо-оперативна група, триває огляд місця злочину. Будівлю повністю розблоковано. Встановлюється сума заподіяної шкоди.

Разом з тим за даними глави МВС Арсена Авакова, у Слов'янську озброєні люди в камуфляжі захопили райвідділ міліції. «Тут реакція буде дуже жорсткою. Як і різниця між протестуючими і терористами», - зазначив Аваков.

Пізніше глава МВС зазначив: «У Слов'янськ вислано спецназ. До терористів із зброєю - нульова терпимість».

Також Аваков зазначив, що у Донецьку облпрокуратуру «звільнено, черговий самопроголошений міністр оборони затриманий».

Оценка материала:

5.00 / 2
На Донбасі з’явився новий осередок тероризму 5.00 5 2
Політика / Україна
12.04.2014 7196
Еще материалы раздела «Україна»