<
НОВИНИ ДНЯ: Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активіввсі новини дня
Політика
Україна
16.04.2014 2874

Міноборони визнало нездатність своїх підлеглих виконувати наказ і захистити бронетехніку

На Донеччині російськими диверсійно-терористичними групами і місцевими екстремістами захоплено кілька зразків бронетехніки збройних сил.

«16 квітня до міста Краматорськ у Донецькій області увійшли шість одиниць бронетехніки збройних сил (БМП), які діяли за планом антитерористичної операції», - розповіли у Міноборони.

У центрі міста рух колони заблокували місцеві жителі, «серед яких були помічені представники російських диверсійно-терористичних груп». «В результаті блокування екстремісти захопили техніку, і колона направилась у бік Слов’янська. Станом на 15.00 16 квітня бронетехніка розташовується неподалік від однієї з адмінбудівель у центрі Слов’янська», - визнали у Міноборони.

Поблизу неї перебувають озброєні особи у військових одностроях, «які не мають відношення до збройних сил України». «Інформація щодо місця перебування українських військовослужбовців уточнюється», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні сепаратисти захопили шість машин БМП і поставили на них російський прапор. Ці БМП нібито увійшли в Краматорськ, для проведення антитерористичної операції.

До цього, озброєні люди у камуфляжі ы в повному обмундируванні заблокували рух шести БМП. Разом з ними зібралися в цивільні. Трохи пізніше сюди підійшли невідомі в камуфляжі зі зброєю. Вони, у свою чергу, роззброїли армійців і відігнали їх до селища Іванівка. Пізніше три військові машини під російськими прапорами прибули до Слов'янськ.

Стосовно, екіпажів БМП, то за даними «Української правди», їх близько 50. За словами одного з військових, від них вимагають скласти зброю, однак військові відмовляються це зробити. До останнього часу вони перебували в будівлі адміністрації Слов'янська.

За його словами, озброєні люди, попередили військових: «За місяць-два вся України буде під нами».

Оценка материала:

5.00 / 1
Міноборони визнало нездатність своїх підлеглих виконувати наказ і захистити бронетехніку 5.00 5 1
Політика / Україна
16.04.2014 2874
Еще материалы раздела «Україна»