НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
16.07.2014 13:08 947

У тендері на розміщення магазинів duty free в «Борисполі» перемогли відомі європейські компанії - експерт

Конкурс щодо оренди торгівельних площ для відкриття магазинів duty free в терміналі Б аеропорту «Бориспіль», який відбувся 14 липня, довів, що в Україні вже сформувався ринок безмитної торгівлі з можливістю чесної конкуренції.

Він пройшов відкрито та неупереджено, а переможцями стали європейські компанії з багаторічним досвідом ведення бізнесу в Україні, заявив президент Асоціації магазинів безмитної торгівлі України Володимир Сай.

В конкурсі на укладання договорів по оренді торгівельних площ для відкриття магазинів duty free знову перемогли компанії ТОВ «Бф енд ГХ Тревел Рітейл ЛТД» та ТОВ «Київріанта». Нагадаємо, що за результатами аналогічного червневого конкурсу щодо розміщення магазинів безмитної торгівлі у терміналі Д аеропорту «Бориспіль» договори також були підписані саме з компаніями «Бф енд ГХ Тревел Рітейл ЛТД» та «Київріанта». Компанії вже приступили до реалізації проекту створення комплексу магазинів безмитної торгівлі в аеропорту Бориспіль - Duty free mоl - з загальною площею понад дві тисячі квадратних метрів.

«Обидва переможці мають доступу до останніх світових досягнень і новітніх технологій в цій галузі, які напрацьовані найбільшими міжнародними операторами. Дуже важливим є також фінансові можливості компаній як для наповнення інфраструктури аеропорту, так і для підтримання економіки України в цілому», - зазначив Сай.

За словами президента Асоціації магазинів безмитної торгівлі, однією з передумов майбутньої успішної співпраці є досвід діяльності цих компаній в Україні та фінансова спроможність, підтверджена на протязі тривалого часу. Саме ці вимоги і були покладені в основу тендерних умов, які були розроблені Державним підприємством «Міжнародний аеропорт Бориспіль» і затверджені Міністерством інфраструктури України.

«Це дало можливість провести конкурс та вибрати дійсно кращих на сьогоднішній день. Хочу зазначити, що обидва переможці хоч і входять до орбіти іноземних компаній, проте протягом років діяльності в Україні забезпечують робочі місця (штатна чисельність на кожному підприємстві перевищує 250 працівників) та сплачують податки в Україні. На мові цифр підсумки багаторічної роботи переможців конкурсу виглядають наступним чином: за чотири роки роботи «Бф енд ГХ Тревел Рітейл ЛТД» сплатила понад 20 мільйонів гривень податків до бюджету, В свою чергу «Київріанта» має 22-річний досвід роботи на ринку України, і за цей час сплачувала в бюджет країни щорічно понад 5 мільйонів гривень. Також відповідно до законодавства для забезпечення виконання зобов'язань за результатами двох конкурсів переможцями було перераховано до бюджету понад 10 мільйонів гривень», - розповів Сай.

Водночас, за його повідомленням, низка інших великих операторів duty free не були допущені до участі в конкурсу у зв'язку з відсутністю відповідного досвіду, передбаченого умовами тендеру, та належної інфраструктури в Україні. Серед претендентів, недопущених через невідповідність конкурсним умовам до вказаних вище конкурсів були як компанії-резиденти з національним капіталом, так і з іноземними інвестиціями.

Як зазначив президент Асоціації магазинів безмитної торгівлі, відкритість конкурсу та високі вимоги до претендентів дали можливість обрати дійсно надійних партнерів для підписання договорів строком на 10 років.

Оператор магазинів безмитної торгівлі «Бф енд ГХ Тревел Рітейл ЛТД» має багаторічний досвід співпраці з німецькою компанією-партнером «Гебр. Хайнеманн», яка, будучи третьою в світі компанією за обсягом продажів, є одним з найбільших і беззаперечно визнаних світових лідерів в сфері безмитної торгівлі. Вона має 66 дочірніх компаній в 33 країнах, а загальний оборот компанії в 2013 році склав більше 3 млрд євро.

Компанія «Київріанта» відкрила перший в Україні магазин безмитної торгівлі в аеропорту "Бориспіль" у травні 1992 року. Її партнером і засновником компанії є ірландська компанія Aer Rianta International, історія якої починається з 1947 року, коли в ірландському аеропорту Шеннон було відкритою перший в світі магазин безмитної торгівлі.

Оценка материала:

5.00 / 1
У тендері на розміщення магазинів duty free в «Борисполі» перемогли відомі європейські компанії - експерт 5.00 5 1
Бізнес / Новини підприємств
16.07.2014 13:08 947
Еще материалы раздела «Новини підприємств»