<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
17.07.2014 1645

Аграрії із зони АТО мають змогу безкоштовно здати зерно на елеватори

Аграрії Донецької та Луганської областей вже користуються послугами Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) з безоплатного приймання зерна на її елеваторах.

«Приймання зерна в Донецькій і Луганській областях почалося успішно. Наші елеватори приймають від 5 тис. до 8 тис. тонн нового врожаю щодня. Звичайно, військова ситуація, блокпости диктують свої особливості. Але у кожного керівника елеватора в Донецькій і Луганській областях є свої напрацьовані зв'язки з виробниками. Вони перебувають у контакті з ними», - сказав голова правління ДПЗКУ Петро Вовчук.

Як повідомлялося, ДПЗКУ наприкінці минулого місяця вирішила скасувати стягування плати за приймання зерна на своїх елеваторах для аграріїв з Донецької та Луганської областей. Прийом зерна на безоплатній основі, як планувалося, здійснюватимуть п'ять елеваторів держкорпорації в Донецькій і Луганській областях і ще п'ять - у Харківській.

ДПЗКУ створена урядом у серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові та круп'яні заводи. Сумарно 44 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,46 млн тонн зернових, зокрема сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів становлять близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
Аграрії із зони АТО мають змогу безкоштовно здати зерно на елеватори 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
17.07.2014 1645
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»