<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
21.07.2014 6043

«Чорні ящики» «Боїнгу-777» зазнали певних маніпуляцій з боку терористів

Представники незаконних збройних формувань висловили бажання передати знайдені на місці катастрофи авіалайнера Малайзійських авіаліній в Донецькій області бортові самописці представникам Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО).

«Ми знаємо, що всі ці чотири дні спеціальні служби Російської Федерації проводили відповідні роботи, що пов'язані з тим, щоб намагатися ліквідувати сліди того, яким чином це все було зроблено (збито авіалайнер - ред). А також ми вже маємо інформацію про те, що бойовики проросійські та російські хочуть передати самописці представникам ІКАО. Це говорить лише про те, що ці самописці усі ці дні перебували у них в руках, над ними проводилися, ймовірно, певні речі», - зазначив віце-прем'єр Володимир Гройсман.

На його думку, чотири дні експертів не допускалися на місце трагедії, а російська сторона вдавалася до дії із замітання слідів. «Ми впевнені в тому, що всі ці чотири дні, коли нас не допускали й обмежували наших експертів і експертів ОБСЄ, у цій час проводилися дії спеціальних служб Російської Федерації на цій території. Що вони робили, яким чином, в яких масштабах, можна буде оцінити лише тоді, коли буде доступ на цю територію. Ви бачите, що і далі не пускають фахівців - значить, щось приховують», - наголосив Гройсман.

Заступник голови адміністрації президента Геннадій Зубко під час брифінгу також зазначив, що, за наявною інформацією, на місці катастрофи під виглядом цивільних осіб працювали російські фахівці і «проводили невідомі нам дії». Тому, за його словами, необхідно забезпечити доступ до місця аварії міжнародних та українських експертів.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
«Чорні ящики» «Боїнгу-777» зазнали певних маніпуляцій з боку терористів 5.00 5 1
Політика / Україна
21.07.2014 6043
Еще материалы раздела «Україна»