<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
21.07.2014 2866

У Берліні хочуть посилення тиску на РФ, а Великобританія та Канада запроваджують нові санкції

Великобританія припинила дію ліцензій на постачання зброї, її компонентів та продукції подвійного призначення до Росії через ситуацію на сході України.

Зокрема, Кабмін Британії переглядає економічне співробітництво з РФ, призупинивши «всі наявні ліцензії та заявки на поставку Росії озброєнь, всі ліцензії на постачання продукції подвійного призначення для російських збройних сил і федеральних відомств, експортні ліцензії для поставок у треті країни, якщо існує ризик того, що кінцева продукція, що поставляється до Росії, буде використана проти України».

Уряд також зазначає, що на даний момент скасовано всі візити на вищому рівні, зустрічі економічних делегацій. Призупинена військова співпраця Росії та Великобританії. «Рішення про подальші дипломатичних кроках буде прийматися в узгодженні з країнами-членами G7 і Євросоюзу», - йдеться в заяві Уряду.

В свою чергу, як заявив голова канадського МЗС Джон Берд, нові санкції Канади будуть стосуватися не лише російських громадян, але й компаній.

За його словами, таке рішення було прийнято після консультацій із країнами-партнерами. Голова МЗС Канади припускає, що нові санкції будуть мати секторальний характер. Зараз санкції Канади діють по відношенні до 25 громадян Росії та України.

А от у Берліні незадоволені діями Росії стосовно української кризи, і сподіваються, що країни ЄС узгодять єдину позицію з цього питання, заявив у понеділок представник німецького МЗС Мартін Шефер.

«Слова і дії (Росії – ред.) не узгоджуються між собою, і завтра ми на це відреагуємо», - заявив Шефер, розповідаючи про заплановану на вівторок зустріч глав МЗС ЄС.

За його словами, країнам Євросоюзу слід домовитися про посилення тиску на Москву.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Берліні хочуть посилення тиску на РФ, а Великобританія та Канада запроваджують нові санкції 5.00 5 2
Політика / Україна
21.07.2014 2866
Еще материалы раздела «Україна»