НОВИНИ ДНЯ: Млинці заварні на кефірі: рецепт із секретом  Статус PESEL UKR: які будуть нові правила отримання захисту у Польщі  Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком весни  Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sun  Як розтопити вершкове масло: кілька порад  Коли Чистий четвер 2024 року: історія, традиції, що можна і не можна робити  В Україну йде сильне похолодання з дощами та грозами: де і коли зіпсується погодавсі новини дня
Політика
Україна
23.07.2014 3331

Червоний Хрест визнав конфлікт в Україні війною - Reuters

Червоний Хрест визнав, що Україна знаходиться у стані війни. Як кажуть західні дипломати, це відкриває двері для обвинувачень у військових злочинах, у тому числі за катастрофі із «Боїнгом-777».

Доповідь Червоного хреста є секретною, повідомляє Reuters. «Очевидно, що це міжнародний конфлікт, і тому це, швидше за все військовий злочин», сказав дипломат однією із західних держав у Женеві.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) є хранителем Женевських конвенцій, що встановлюють низку правила ведення війни.

ООН спирається на думку Червоного Хреста щодо того, коли насильство перетворюється на війну. «В системі ООН саме МКЧХ робить таке визначення. Вони є хранителями воріт міжнародного гуманітарного права», - сказало джерело ООН.

Як пише Reuters, МКЧХ не зробив жодної публічної заяви з цього приводу, аби не образити ні Україну, ні Росію, називаючи конфлікт громадянською війною чи то актом зовнішньої агресії. Однак Червоний Хрест зробив це у приватному порядку і поінформував учасників конфлікту, повідомили джерела Reuters.

Визначення «війна» - або міжнародна, або громадянської - міняє гру на законних підставах, тому що з'являються дві воюючі сторони. Вони є відповідальними за військові злочини. Підозрювані також можуть бути заарештовані за кордоном, так як деякі країни застосовують «універсальну юрисдикцію» до військових злочинів.

За матеріалами: Українська правда

Оценка материала:

5.00 / 1
Червоний Хрест визнав конфлікт в Україні війною - Reuters 5.00 5 1
Політика / Україна
23.07.2014 3331
Еще материалы раздела «Україна»