<
НОВИНИ ДНЯ: Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенаторавсі новини дня
Політика
Україна
23.07.2014 682

Росія причетна до фінансування тероризму на території України - Яценюк

Україна направить Росії ноту стосовно порушення російською стороною міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Україна вважає, що Росія безпосередньо причетна до фінансування тероризму на території України, до відправлення зброї, тренованих агентів і підтримки бандитів і терористів, які здійснюють злочини на території Української держави», - сказав Яценюк на засіданні українського уряду.

Прем'єр нагадав, що Україна та Росія є учасниками міжнародної Конвенції з боротьби з фінансуванням тероризму. «Українська держава направляє офіційну ноту РФ на предмет порушення Росією міжнародної Конвенції з боротьби з фінансуванням тероризму», - наголосив Яценюк.

Він зазначив, що Україна вимагає від РФ дати негайну відповідь на цю ноту МЗС України. «Відповідно до вимоги конвенції, остаточне рішення ухвалить Міжнародний суд ООН», - сказав Яценюк.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія причетна до фінансування тероризму на території України - Яценюк 5.00 5 1
Політика / Україна
23.07.2014 682
Еще материалы раздела «Україна»