НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Політика
Україна
23.07.2014 6006

Затримано ЛНРівця, який стріляв по житлових кварталах Луганська

Служба безпеки України затримала завербованого російськими спецслужбами мінометчика, який стріляв по житлових кварталах Луганська.

«Служба безпеки України в межах АТО затримала навідника мінометного розрахунку, який разом з іншими терористами обстрілював житлові квартали Луганська. Встановлено, що громадянин України Смірнов Володимир Олександрович був завербований у бандформування терористичної організації т.зв. ЛНР громадянином РФ Замараєвим Миколою Миколайовичем на прізвисько «Шмига», - повідомляє прес-центр СБУ.

У відомстві розповіли, що за службу на боці терористів російський куратор пообіцяв Смірнову військовий одяг, житло і 2,5 тис. гривень щомісяця. «Найманець пройшов спеціальну підготовку як навідник мінометного загону в навчальному центрі, організованому російськими спецслужбами в Луганську на базі гуртожитків університету, де його інструкторами були військовослужбовці РФ», - наголосили в СБУ.

За даними СБУ, 17 липня ц.р. разом із чотирма бойовиками Смірнов, виконуючи роль коригувальника вогню, встановлених у луганському мікрорайоні «Мирний» 122-мм мінометів, обстріляв житловий квартал «Степовий».

Оценка материала:

5.00 / 1
Затримано ЛНРівця, який стріляв по житлових кварталах Луганська 5.00 5 1
Політика / Україна
23.07.2014 6006
Еще материалы раздела «Україна»